To je to što me zanima!

Portugalski savez: Ronaldo je strijelac! Fifa: Ne, nego Bruno

Koristeći tehnologiju Connected Ball koja se nalazi u Adidasovoj Al Rihla službenoj lopti, u mogućnosti smo definitivno pokazati da nema kontakta s loptom Ronalda kod prvog gola, priopćili su iz Adidasa
Vidi originalni članak

Cristiano Ronaldo (37) uvjeren je da je nakon ubačaja Brune Fernandesa (28) dirao loptu te istu pospremio u mrežu za vodstvo Portugala protiv Urugvaja. Na prvu je stvarno tako i izgledalo, ali zahvaljujući brojnim kamerama koje snimaju iz svakog kuta, jasno je da je gol iz 54. minute od Brune Fernandesa. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ronaldo je čak i nakon utakmice uvjeravao suca da je dirao loptu, a na kraju su na njegovu stranu stali i čelnici portugalskog nogometnog saveza koji su najavili da će Fifi predočiti dokaze da je gol njegov. 

Ipak, tehnologija u lopti korištenoj na SP-u u Katru uvjerljivo je dokazala da u jučerašnjoj pobjedi Portugala nad Urugvajem 2-0 Ronaldo nije ostvario nikakav kontakt s loptom, potvrdili su u utorak za ESPN FIFA i proizvođač lopti Adidas.

Portugal je poveo u 54. minuti, kada je Bruno Fernandes uputio odličnu loptu desnom nogom s lijevog boka, a ona je preletjela Cristiana Ronalda, prevarila urugvajskog golmana i završila u maloj mreži. Identitet strijelca bio je obavijen nedoumicama, a Fernandes i trener Fernando Santos nisu mogli razjasniti nakon utakmice je li Ronaldo dodirnuo loptu ili ne.

A sada je ESPN-u rečeno da tehnologija unutar lopte dokazuje da Ronaldova glava nije došla u kontakt s loptom što znači da je pogodak sigurno Fernandesov.

- U utakmici između Portugala i Urugvaja, koristeći tehnologiju Connected Ball koja se nalazi u Adidasovoj Al Rihla službenoj lopti, u mogućnosti smo definitivno pokazati da nema kontakta s loptom Cristiana Ronalda kod prvog gola. Nikakva vanjska sila na loptu nije se mogla izmjeriti -  stoji u priopćenju Adidasa.

Lopta uključuje tehnologiju koja može pružiti podatke u stvarnom vremenu. Također bilježi svaki dodir igrača sa senzorima.

Fernandes je zabio i drugi gol na utakmici za konačnih 2-0 u trećoj minuti sučevog dodatka iz kaznenog udarca, a Portugal se ovom drugom pobjedom u skupini H plasirao u osminu finala SP-a.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • johnny001122 29.11.2022.

    Sila je jaka u njemu, nije on padawan. Ne treba njemu dodir za zabijanje gola.

  • matea.love.8 29.11.2022.

    Luka je bio njegov vodonoša ,dok je sa Lukom igrao dobivao je loptu na tanjur

  • plenki.smotaj.topa 29.11.2022.

    U moru Ronaldovih rekorda, postavljen je jos jedan. Zabio je gol bez uopce da je dirao loptu. Molit cu naklon za najveceg ikad CR7

Komentiraj...
Vidi sve komentare