To je to što me zanima!

Potop Cibone u Železniku, Zagreb pobijedio Zvezdu

Košarkaši Cibone teško su stradali u 16. kolu NLB lige na gostovanju kod FMP-a izgubivši čak 24 razlike. Domaćin je slavio s velikih 95-71
Vidi originalni članak

Čini se da je prolaz u Top 16 Eurolige Cibonine igrače toliko zadovoljio i ispunio sve njihove apetite za ovu sezonu pa su na gostovanju kod FMP-a u Železniku svjesno došli na 'streljanu'. Jer, poraz od pretposljednje momčadi NLB lige ne može se nazvati nikako drugačije no sramotom. Iako su vjerojatno svjesno ušli u utakmicu smanjenim intezitetom, rezultat 95-71 sigurno nije bio u planu trenera Perasovića i njegovih 'vukova'. Cibona je očajno krenula u utakmicu pa je već nakon prve četvrtine gubila 10 razlike, a do poluvremena domaćin je vodstvo digao i na 21 razlike uz čak 50 koševa u mrežici 'vukova'. Ne može se reći da se cibosi nisu trudili u Železniku, no nakon nekoliko promašenih čistih šuteva među Zagrepčane se uvukla nervoza pa čak niti pod svojim košem nisu uspjeli održati dominaciju u skokovima. Iako se na poluvremenu činilo da gore ne može, povratak na parket pokazao je da bi Ciboni bilo bolje da se nije ni vratila iz svlačionice. Jer, već nakon šest minuta nastavka FMP je vodećoj momčadi NLB-a napravio 14-0 i digao rezultat na nevjerojatnih 64-31. Za -24 najraspoloženiji cibosi bili su Gordon i Zubčić, no ništa nije uspjelo spasiti obraz euroligašu iz Zagreba.

ZAGREB POBIJEDIO ZVEZDU, CEDEVITA ZADAR
Cedevita je na svom parketu pobijedila Zadar 75-69 zahvaljujući odličnoj seriji u trećoj četvrtini. Najbolji kod domaćina bio je Anderson sa 22 koša, dok je Žižić dodao 14 koševa uz osam skokova. Zagreb je pak u Trnskom pobijedio Crvenu Zvezdu u dramatičnoj završnici 81-80. Ante Tomić tako se na najbolji mogući način oprostio od žutoga dresa 'mrava' te se mirne duše može preseliti u Madrid. Tomić je i u ovoj pobjedi bio najbolji igrač s 26 koševa, pet skokova i tri asistencije, a igrao je čak 39 minuta. Odlično su ga popratili Mulaomerović sa 16 i Žorić sa 18 koševa. Iskusni Damir Mulaomerović bio je itekako raspoložen protiv gostiju iz Beograda, a njegova trica sedam sekundi prije kraja 'mravima' je osigurala minimalnu pobjedu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nitron 17.01.2010.

    A i Zagreb se jedva provukao ...

  • nitron 17.01.2010.

    Pa dobro što ako je izgubila Cibona, mora se i to desiti nekad !

  • the.king 16.01.2010.

    To pokazuje koliko je liga dobra i jaka.Svako svakog može...

Komentiraj...
Vidi sve komentare