To je to što me zanima!

Potop Podravke u Njemačkoj! Larissa zabila devet, ni jedna druga igračica više od jednog...

Razliku je učinio naš katastrofalan postotak šuta: u prvom poluvremenu 27 posto, a u drugom 21 posto, rekao je trener Mrđen nakon najtežeg europskog poraza Podravke u povijesti
Vidi originalni članak

U susretu 6. kola A skupine Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete su u Dortmundu izgubile od Borussije sa čak 38-14 (16-8). Bio je to peti poraz hrvatskog sastava, te treća pobjeda njemačke momčadi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trener Goran Mrđen u današnjem susretu nije mogao računati na Stelmah, Milosavljević, Zadravec i Buljan, koje zbog ozljeda nisu ni doputovale u Dortmund, a u sastavu je bila i mlada Tena Megerle koja je danas zaigrala svoju prvu europsku utakmicu u Podravkinom dresu.

Hrvatske prvakinje su se držale tek u prvih osam minuta i rezultata 3-3. U 18. minuti je bilo 9-6, u 25. minuti 12-7, a na poluvremenu 16-8. I u drugom poluvremnu nije dobro krenulo za Podravkine igračice, a u prve četiri minute domaća ekipa odlazi na +12. Podravka Vegeta u 37. minuti već zaostaje 15 golova, rezultat je bio 24-9.

Do kraja susreta Borussija je povećavala prednost, do konačnih 38-14.

U redovima domaće ekipe najviše je pogodaka postigla Alina Grijsels, čak 15, a sjajan dan na vratima imala je Madita Kohorst koja je upisala 19 obrana.

Kod Podravke najefikasnija je bila Larissa Kalaus s devet golova, a od ostalih igračica niti jedna nije zabila više od jednog gola.

- Razliku je učinio naš katastrofalan postotak šuta u ovakvoj utakmici, koji je u prvom poluvremenu bio na nekih 27 posto, a u drugom na 21 posto. Sigurno je tome pridonijela i dobra obrana Borussije kao i njihova golmanica - rekao je trener Mrđen.

Poraz od 24 gola razlike se rijetko događa pa će ova rezultatska katastrofa ući u klupsku knjigu crnih rekorda. Jer je to najteži poraz na međunarodnoj sceni. Unatoč najavama trenera Gorana Mrđena da u Njemačku ne idu na izlet, dogodilo se nešto što ni najveći pesimisti nisu očekivali. Totalni igrački i rezultatski debakl, koji postavlja samo jedno pitanje: Tko i zašto vodi klub koji je u Europi postao kanta za napucavanje?

Borussia Dortmund: Kohorst (19), Ten Holte(1); Berger 5, Grijsels 15, Sando, Zschoke 3, Moreno, Kucukylidiz 4, Abdulla 3, Gutierrez 5, Freriks ,Van Der Hijden 3, Ronning. Trener: Fuhr Andre.

Podravka Vegeta: Tucaković(1), Dumanska(6); Turk 1, Kalaus 9, Karlovčan, Popović 1, Milošević , Megerle, Mugoša 1, Franušić, Šenvald, Ilyna 1, Milić, Bazaliu . Trener: Goran Mrđen.

Na ljestvici skupine vodi Rail Cargo Hungaria, bivši Ferencvaroš, sa 10 bodova, danski Esbjerg je drugi s devet bodova, Rostov ima osam, a Borussija sedam.

Rezultati: Borussia Dortmund - Podravka Vegeta 38-14, Esbjerg - Russia Rostov-Don 25-18, CSM Bukurešt - Brest 29-30, Budućnost - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-30.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 31.10.2021.

    Sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare