Obavijesti

Sport

Komentari 2

Potop Podravke u Njemačkoj! Larissa zabila devet, ni jedna druga igračica više od jednog...

Potop Podravke u Njemačkoj! Larissa zabila devet, ni jedna druga igračica više od jednog...
3

Razliku je učinio naš katastrofalan postotak šuta: u prvom poluvremenu 27 posto, a u drugom 21 posto, rekao je trener Mrđen nakon najtežeg europskog poraza Podravke u povijesti

VIDEO

U susretu 6. kola A skupine Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete su u Dortmundu izgubile od Borussije sa čak 38-14 (16-8). Bio je to peti poraz hrvatskog sastava, te treća pobjeda njemačke momčadi.

Pokretanje videa...

Podravka - Dalmatinga, zagrijavanje 00:29

Trener Goran Mrđen u današnjem susretu nije mogao računati na Stelmah, Milosavljević, Zadravec i Buljan, koje zbog ozljeda nisu ni doputovale u Dortmund, a u sastavu je bila i mlada Tena Megerle koja je danas zaigrala svoju prvu europsku utakmicu u Podravkinom dresu.

Hrvatske prvakinje su se držale tek u prvih osam minuta i rezultata 3-3. U 18. minuti je bilo 9-6, u 25. minuti 12-7, a na poluvremenu 16-8. I u drugom poluvremnu nije dobro krenulo za Podravkine igračice, a u prve četiri minute domaća ekipa odlazi na +12. Podravka Vegeta u 37. minuti već zaostaje 15 golova, rezultat je bio 24-9.

Do kraja susreta Borussija je povećavala prednost, do konačnih 38-14.

U redovima domaće ekipe najviše je pogodaka postigla Alina Grijsels, čak 15, a sjajan dan na vratima imala je Madita Kohorst koja je upisala 19 obrana.

Kod Podravke najefikasnija je bila Larissa Kalaus s devet golova, a od ostalih igračica niti jedna nije zabila više od jednog gola.

- Razliku je učinio naš katastrofalan postotak šuta u ovakvoj utakmici, koji je u prvom poluvremenu bio na nekih 27 posto, a u drugom na 21 posto. Sigurno je tome pridonijela i dobra obrana Borussije kao i njihova golmanica - rekao je trener Mrđen.

Poraz od 24 gola razlike se rijetko događa pa će ova rezultatska katastrofa ući u klupsku knjigu crnih rekorda. Jer je to najteži poraz na međunarodnoj sceni. Unatoč najavama trenera Gorana Mrđena da u Njemačku ne idu na izlet, dogodilo se nešto što ni najveći pesimisti nisu očekivali. Totalni igrački i rezultatski debakl, koji postavlja samo jedno pitanje: Tko i zašto vodi klub koji je u Europi postao kanta za napucavanje?

Borussia Dortmund: Kohorst (19), Ten Holte(1); Berger 5, Grijsels 15, Sando, Zschoke 3, Moreno, Kucukylidiz 4, Abdulla 3, Gutierrez 5, Freriks ,Van Der Hijden 3, Ronning. Trener: Fuhr Andre.

Podravka Vegeta: Tucaković(1), Dumanska(6); Turk 1, Kalaus 9, Karlovčan, Popović 1, Milošević , Megerle, Mugoša 1, Franušić, Šenvald, Ilyna 1, Milić, Bazaliu . Trener: Goran Mrđen.

Na ljestvici skupine vodi Rail Cargo Hungaria, bivši Ferencvaroš, sa 10 bodova, danski Esbjerg je drugi s devet bodova, Rostov ima osam, a Borussija sedam.

Rezultati: Borussia Dortmund - Podravka Vegeta 38-14, Esbjerg - Russia Rostov-Don 25-18, CSM Bukurešt - Brest 29-30, Budućnost - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-30.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao