To je to što me zanima!

Potpuni kaos u Grčkoj: Suci se boje za život, prekida se liga!

Nogometni suci u Grčkoj najavili su štrajk zbog teških uvjeta rada. Često su mete napada huligana. Prošlog su mjeseca huligani sucu iz Atene zapalili trgovinu molotovljevim koktelima
Vidi originalni članak

Grčki nogometni suci i njihova službena tijela u utorak su objavili da od nadolazećeg vikenda neće suditi nijednu utakmicu grčke Superlige u znak prosvjeda protiv opasnih radnih uvjeta. Naime, tamošnji suci često su mete napada huligana koji ne presežu ni pred čim, a očito je sad pala kap koja je prelila čašu.

Huligani u Grčkoj ponekad idu toliko daleko da, primjerice, pale kuće i vozila sudaca. Tako su prošlog mjeseca sucu Andreasu Gamarisu iz Atene molotovljevim koktelima zapalili trgovinu, a prije samo nekoliko dana Tasos Papapetrou navodno je dobio prijetnje smrću nakon utakmice između Volosa i Olympiakosa koja je završila neriješeno (2-2), piše ESPN.

Suci na meti huligana

"Grčki i strani suci su stalna meta i žrtveni jarci. Dobivamo prijetnje, nad nama se vrši nasilje, trpimo napade - fizičke i verbalne - ali sve to prolazi nekažnjeno. Zbog toga smo odlučili da nećemo suditi u utakmicama, počevši od sljedećeg vikenda, dok nam se ne osiguraju sigurni uvjeti", napisali su suci u otvorenom pismu javnosti te zahtijevaju sastanak s premijerom Kyriakosom Mitsotakisom.

PONOVNO ONI... VIDEO Poljaci napravili kaos u Engleskoj! Bakljama i raketama krenuli na policiju i ozlijedili ih KAOTIČNE SCENE FOTO Veliki neredi u Bugarskoj! Huligani bacali bombe, policija uzvratila vodenim topovima

Grčki nogomet je u velikom problemu, dubokoj kaljuži korupcije, a aktualno stanje samo je nuspojava dugogodišnjem zametanja problema pod tepih. Namještanje utakmice dovelo je do nezadovoljstva i drastičnog pada gledatelja, a sada je grčki nogomet pao vjerojatno na najniže moguće grane.

Da se ljudi boje za svoje i živote bližnjih zbog odluka na sportskom natjecanju... duboko u 21. stoljeću!?

Idi na 24sata

Komentari 30

  • kajzanavek 06.12.2023.

    Izbacite grčke klubove iz europskih natjecanja.

  • kajzanavek 06.12.2023.

    anabell4 javi se, pa nam objasni situaciju iz prve ruke

  • Palmanova 06.12.2023.

    Mamu im,a Michalis nevin

Komentiraj...
Vidi sve komentare