To je to što me zanima!

Potres u Formuli 1: Hamilton je na korak do odlaska u Ferrari!

Ferrari je u velikoj krizi. Talijani nisu osvojili naslov konstruktora od 2008. godine, a posljednji Ferrarijev prvak bio je Kimi Raikkonen 2007. godine. Možda je upravo Hamilton taj junak koji je falio u Maranellu
Vidi originalni članak

Lewis Hamilton (39) na pragu je senzacionalnog prelaska iz Mercedesa u Ferrari!

Britanac, koji je osvojio sedam titula svjetskog prvaka F1, navodno u sumraku svoje karijere želi ostvariti dječački san i sjesti u kokpit talijanskog konstruktora. Hamilton je cijeli život povezan s Mercedesom.

Charles Leclerc i Carlos Sainz trenutačno su vozači Ferrarija. Leclerc je prošli tjedan produžio ugovor do kraja desetljeća, dok su pregovori između Ferrarija i Sainza nisu u naprednoj fazi. 

- Iako još nije jasno je li ugovor potpisan, Motosport doznaje kako su pregovori u naprednoj fazi i kako bi do kraja tjedna sve moglo biti dogovoreno. Ferrari je već dugo vremena zainteresiran za Hamiltonove usluge, ali sedmerostruki svjetski prvak do sada je odbijao njihove ponude jer je smatrao kako u Mercedesu ima bolje šanse za uspjeh - piše ugledni Motorsport, koji ističe kako je Mercedes izgubio Hamiltonovo povjerenje nakon dvije slabije sezone.

Hamilton je najuspješniji vozač u Formuli 1

U F1 je debitirao za volanom McLaren Mercedesa, a 2013. je otišao u redove tvorničke ekipe 'srebrnih strijela'. Tamo je ispisao povijest Formule 1, osvojio je šest titula prvaka s Mercedesom, koji je osam uzastopnih godina bio prvak konstruktora.

Dominaciju Hamiltona i Mercedesa zaustaivli su Max Verstappen i Red Bull. Nizozemac je uzeo zadnje tri vozačke titule, a prošle je sezone pobijedio u 19 od 22 utrke, što je uvjerljivi rekord F1.

Ferrari je u velikoj krizi. Talijani nisu osvojili naslov prvenstvo konstruktora od 2008. godine, a posljednji Ferrarijev prvak bio je Kimi Raikkonen 2007. godine. Od toga je prošlo 17 godina, a prije samo nekoliko dana Charles Leclerc produžio ugovor s Ferrarijem do kraja 2029. godine.

Hamilton je najuspješniji vozač u povijesti Formule 1. S Michaelom Schumacherom dijeli rekord za najviše titula prvaka (sedam), a vlasnik je rekorda za najviše pobjeda (103), pole positiona (104) i postolja (197).

Ferrari i Mercedes prošle su sezone vodili veliku borbu. 'Srebrne strijele' ipak su završile na drugom mjestu u prvenstvu konstruktora s 409 bodova, tri više od Ferrarija. Hamilton je završio treći u prvenstvu vozača kao najbolji vozač koji nije vozio dominantni Red Bull, ali nije ostvario ni jednu pobjedu. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • mars7 01.02.2024.

    Ferrari ce Tek bit Jak za dvi godine Hamilton Ako ne osvoji naslov ove godine nece ni s ferrarijem zadnje dvi godine ne zna za pobjedu volio bi da se McLaren Williams Ferrari vrate u vrh

  • RREAL MADRID 01.02.2024.

    Pitanje šta onda sa Leclercom jer Hamilton dolazi biti vozač broj 1.

  • DadoDavor 01.02.2024.

    Nije. On je primadona koja jedino zna sjesti u dobar bolid. Sad ga nitko ne želi pa je i Ferrari dobar samo zbog statistike da je vozio Ferrari

Komentiraj...
Vidi sve komentare