Obavijesti

Sport

Komentari 44

Potres u Formuli 1: Hamilton je na korak do odlaska u Ferrari!

Potres u Formuli 1: Hamilton je na korak do odlaska u Ferrari!
3

Ferrari je u velikoj krizi. Talijani nisu osvojili naslov konstruktora od 2008. godine, a posljednji Ferrarijev prvak bio je Kimi Raikkonen 2007. godine. Možda je upravo Hamilton taj junak koji je falio u Maranellu

VIDEO

Lewis Hamilton (39) na pragu je senzacionalnog prelaska iz Mercedesa u Ferrari!

Las Vegas Grand Prix - Preparation Day - Las Vegas Strip Circuit

Britanac, koji je osvojio sedam titula svjetskog prvaka F1, navodno u sumraku svoje karijere želi ostvariti dječački san i sjesti u kokpit talijanskog konstruktora. Hamilton je cijeli život povezan s Mercedesom.

Charles Leclerc i Carlos Sainz trenutačno su vozači Ferrarija. Leclerc je prošli tjedan produžio ugovor do kraja desetljeća, dok su pregovori između Ferrarija i Sainza nisu u naprednoj fazi. 

F1 Grand Prix of Brazil

- Iako još nije jasno je li ugovor potpisan, Motosport doznaje kako su pregovori u naprednoj fazi i kako bi do kraja tjedna sve moglo biti dogovoreno. Ferrari je već dugo vremena zainteresiran za Hamiltonove usluge, ali sedmerostruki svjetski prvak do sada je odbijao njihove ponude jer je smatrao kako u Mercedesu ima bolje šanse za uspjeh - piše ugledni Motorsport, koji ističe kako je Mercedes izgubio Hamiltonovo povjerenje nakon dvije slabije sezone.

Hamilton je najuspješniji vozač u Formuli 1

U F1 je debitirao za volanom McLaren Mercedesa, a 2013. je otišao u redove tvorničke ekipe 'srebrnih strijela'. Tamo je ispisao povijest Formule 1, osvojio je šest titula prvaka s Mercedesom, koji je osam uzastopnih godina bio prvak konstruktora.

Dominaciju Hamiltona i Mercedesa zaustaivli su Max Verstappen i Red Bull. Nizozemac je uzeo zadnje tri vozačke titule, a prošle je sezone pobijedio u 19 od 22 utrke, što je uvjerljivi rekord F1.

Brazilian Grand Prix - Qualifying - Interlagos

Ferrari je u velikoj krizi. Talijani nisu osvojili naslov prvenstvo konstruktora od 2008. godine, a posljednji Ferrarijev prvak bio je Kimi Raikkonen 2007. godine. Od toga je prošlo 17 godina, a prije samo nekoliko dana Charles Leclerc produžio ugovor s Ferrarijem do kraja 2029. godine.

Hamilton je najuspješniji vozač u povijesti Formule 1. S Michaelom Schumacherom dijeli rekord za najviše titula prvaka (sedam), a vlasnik je rekorda za najviše pobjeda (103), pole positiona (104) i postolja (197).

Ferrari i Mercedes prošle su sezone vodili veliku borbu. 'Srebrne strijele' ipak su završile na drugom mjestu u prvenstvu konstruktora s 409 bodova, tri više od Ferrarija. Hamilton je završio treći u prvenstvu vozača kao najbolji vozač koji nije vozio dominantni Red Bull, ali nije ostvario ni jednu pobjedu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem