To je to što me zanima!

Potrošio je sve na pojačanja? Guardiola ne skida istu jaknu

Pep Guardiola je od dolaska u Englesku na pojačanja potrošio 608 milijuna eura, ali nije donio niti jedan europski trofej. Možda je sve novce dao na igrače, pa je ove zime gotovo svaku utakmicu vodio u istoj jakni
Vidi originalni članak

Otkako je u Manchester Cityju, Pep Guardiola je na pojačanja potrošio 608 milijuna eura. Tri kola prije kraja prvenstva, City ima bod više od Liverpoola i izgledno je da će "građani" osvojiti još jedan naslov prvaka.

ČARI MODERNOG NOGOMETA Pep potrošio 868 milijuna eura, a LP nema još od 2011. godine

A pobjedu protiv Manchester Uniteda u derbiju (2-0) ponovno je proslavio u sivoj pletenoj jakni, gotovo jedinoj koju je nosio na utakmicama ove sezone.

Pep je uvijek bio nogometna ikona stila i malo ga je neobično viđati pokraj nogometnog travnjaka u istoj odjeći.

Istu jaknu Pep na utakmicama nosi od kraja 2018. godine (posljednje su bile one protiv Uniteda, Tottenhama, Crystal Palacea, Brightona), a riječ je o modelu talijanske marke Herno kojemu se može odvojiti unutrašnji dio. Više nije dostupna u online prodaji, ali mogla se kupiti za 1500 dolara (oko 1300 eura).

Pepovih 50 nijansi sive: Bio je uspješniji kad je nosio odijela

Dok je vodio Barcelonu i Bayern, na utakmicama je najčešće nosio elegantna odijela u crnoj i sivoj boji, čime je naglašavao autoritet.

Prve promjene je uveo još u Njemačkoj gdje se znao pojaviti i u crvenim puloverima, ali najveći zaokret svom stilu je dao preseljenjem na Otok. Iako je u Engleskoj u početku nosio odijela, sad se najčešće odlučuje za traperice uskog kroja i obične pulovere tamnih boja. Zanimljivo je da bira zemljane tonove, najčešće sivu boju. Stručnjaci kažu da su jednostavnije odjevne kombinacije tipične za nekomplicirane osobe koje su po prirodi prilično introvertne.

Zimi je, do ove godine, najčešće posezao za tankim kaputima od najfinije vuna, a često je koristio svilu i kašmir čime je dodatno naglašavao svoju karizmu.

Njegov modni stil kao da je evolvirao tijekom godina usporedno s njegovim trenerskim stilom. Ligu prvaka je osvojio 2011. godine i od tada je bez najvećeg trofeja u Europi. S trijumfima u domaćim prvenstvima nema problema (kako bi i imao kada je u Bayernu i Cityju od osvajanja Lige prvaka na pojačanja potrošio 868 milijuna eura!), ali u Europi se muči.

Možda bi mu bilo lakše da odbaci pulovere i pletene kapute i ponovno uskoči u odijela. Jer ipak, dok je njih nosio, slavio je u rukama s "uhatim trofejem".

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Kranksvester 25.04.2019.

    Rubrika Sport, dame i gospodo, Jelena Cubel.. nisam ni morao otvoriti članak, znao sam tko je autor.. jedna rečenica o sportu i 20 o nekim odjevnim kombinacijama, od kakve tkanine, za koliko para se može što kupiti.. ali to je dovoljno da se nađe u rubrici Sport

  • Okkasonn 25.04.2019.

    ja sam vec pet zima u istoj jakni

  • f14 25.04.2019.

    Pa svi mi nosimo istu jaknu cijelu zimu, zapravo nekoliko sezona furamo istu. Da kojim slucajem Pep mijenja jaknu tekmu, srali bi kako je bogati rasipnik, kako bi neki nosili tu jaknu godinama, kako je mogao nahraniti milijun djece u Africi parama od jakne itd itd, uglavnom Jelena daj si otkaz.

Komentiraj...
Vidi sve komentare