To je to što me zanima!

Povetkin otkazao borbu protiv Klička zbog ozljede

Zbog ozljede noge Rus Aleksandar Povetkin otkazao je borbu za svjetskog prvaka u teškoj kategorii po IBF verziji protiv Vladimira Klička
Vidi originalni članak

Ruski boksač Aleksandar Povetkin (29) otkazao je borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verziji IBF protiv Ukrajinca Vladimira Klička koja se trebala održati 13. prosinca u Mannheimu zbog ozljede noge.
- Aleksandar neće morati na operaciju, ali borba je definitivno otkazana, rekao je Povetkinov menadžer.
Povetkin, olimpijski pobjednik u superteškoj kategoriji iz Atene 2004., pobijedio je u svih 16 svojih dosadašnjih profesionalnih borbi, od toga 12 nokautom. Kličkov savjetnik Shelly Finkel kazao je kako njegov štićenik svejedno namjerava izaći u ring 13. prosinca, te da je njegov kamp sada u žurnoj potrazi za novim protivnikom, a među glavnik kandidatima su bivši svjetski prvaci Rus Oleg Maskajev i Amerikanac Hasim Rahman.
U Mannheimu se sredinom prosinca trebao boriti i hrvatski boksač Mario Preskar. Bila bi to njegova prva borba od 2007. godine, te ujedno početak suradnje s promotorskom kućom K2, koju vode braća Kličko. Još se ne zna tko će mu biti protivnik, no zamišljeno je da Mario nastupi u jednoj od šest ili osam borbi koje su trebale predhoditi središnjem događaju večeri, borbi Povetkin - Kličko. Kako Kličko traži novog protivnika za meč, protokol se ne bi trebao mijenjati, te će Preskar najvjerojatnije svejedno nastupiti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fermo 28.10.2008.

    Ionako je taj Povetkin stekao omjer 16-0 mlateći poluboksače po njemačkim pivnicama. Kako se radi o WBO, IBO i IBF tituli, najbolje rangirani su Arreola i Dimitrenko, ali oni imaju ugovorene mečeve, John Ruiz je maskota WBA federacije, znači ostaju Rahman i Toney od isplativijih boraca. Mislim da će Wladimir pokušati izbjeći starog Toneya jer je ovaj predobar za njega, tako da je za očekivati Rahmana. Iako, ni Holyfield još nije u mirovini

Komentiraj...
Vidi sve komentare