To je to što me zanima!

Povijesni uspjeh Hrvatske: Evo tko čeka Vatrene na Final Fouru

Hrvatska će suparnika na Final Fouru doznati putem ždrijeba. Nizozemska je već osigurala nastup i upravo se ona ističe kao kandidat za domaćinstvo završnice Lige nacija
Vidi originalni članak

O, ta čudesna bečka noć! Hrvatska nogometna reprezentacija je stigla do novog uspjeha, najvećeg europskog svakako. U konkurenciji kakva jest, plasirati se na završnicu Lige nacija je nevjerojatan pothvat. Četiri mjesta rezervirana samo za najbolje europske reprezentacije, a jedno u rukama hrvatske vrste...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bit će ovo treća završnica Lige nacija ukupno, a prethodni osvajači bili su Portugal i Francuska. I jedni i drugi su žustro proslavili naslov kao da se radi o Europskom prvenstvu pa je jasno da je Liga nacija kao natjecanje dobila na važnosti. I dobiva sve više.

A što Hrvatsku čeka na Final Fouru?

Nizozemska je završnicu već osigurala. Portugal je vodeća momčad skupine 2. U zadnjem kolu pred svojom publikom mora osvojiti barem bod za plasman na Final Four i izvjesno je da će osvajač prvog izdanja Lige nacija biti u završnici i ovoga.

Mađari senzacionalno vode u skupini 3 gdje su Englezi već ispali. U zadnjem kolu dočekuju Italiju pa je i njima bod dovoljan za prolaz. Talijani će morati slaviti u Budimpešti kako bi se oni plasirali u završnicu.

Hrvatska će suparnika na Final Fouru doznati putem ždrijeba. Protiv koga ćemo igrati? To je skroz otvoreno i ždrijeb će pokazati koga ćemo dobiti. Zemlja domaćin mora posjedovati barem dva stadiona iz četvrte kategorije, s kapacitetom od barem 30 tisuća gledatelja. Bilo bi idealno kada bi se stadioni nalazili u istom gradu, a za sada se kao najveći kandidat ističe Nizozemska.

Završnica će se igrati između 14. i 18. lipnja, a format je takav da se igraju dvije polufinalne, jedna finalna utakmica te susret za treće mjesto, sve po nokaut sustavu.

POGLEDAJTE VIDEO: VATRENA ATMOSFERA U NAVIJAČKOM VLAKU

Idi na 24sata

Komentari 153

  • I_v_a_n 26.09.2022.

    Volio bi Portugal tako da i njih napokon dobijemo jer realno mozemo svakoga dobiti. Ovo je prvi put da stvarno imamo sirinu, mozda i najkompletnija reprezentacija ikada kada racunamo prvih 11 i klupu

  • noelsz 26.09.2022.

    Volio bi da talijani pobjede u Mađarskoj i sjednu na prvo mjesto (što je jako teško) pa da se poigramo s njima, ali na žalost nas čekaju ili Portugal (najvjerojatnije) ili Španjolska

  • 26.09.2022.

    A do jucer bilo bezvezno takmicenje koje optercuje kalendar, sve najgore receno i plasman na final four i ploča se mijenja, da li moze jadnije....?

Komentiraj...
Vidi sve komentare