Sport

Komentari 160

Povijesni uspjeh Hrvatske: Evo tko čeka Vatrene na Final Fouru

Povijesni uspjeh Hrvatske: Evo tko čeka Vatrene na Final Fouru

Hrvatska će suparnika na Final Fouru doznati putem ždrijeba. Nizozemska je već osigurala nastup i upravo se ona ističe kao kandidat za domaćinstvo završnice Lige nacija

O, ta čudesna bečka noć! Hrvatska nogometna reprezentacija je stigla do novog uspjeha, najvećeg europskog svakako. U konkurenciji kakva jest, plasirati se na završnicu Lige nacija je nevjerojatan pothvat. Četiri mjesta rezervirana samo za najbolje europske reprezentacije, a jedno u rukama hrvatske vrste...

POGLEDAJTE VIDEO:

Bit će ovo treća završnica Lige nacija ukupno, a prethodni osvajači bili su Portugal i Francuska. I jedni i drugi su žustro proslavili naslov kao da se radi o Europskom prvenstvu pa je jasno da je Liga nacija kao natjecanje dobila na važnosti. I dobiva sve više.

A što Hrvatsku čeka na Final Fouru?

Nizozemska je završnicu već osigurala. Portugal je vodeća momčad skupine 2. U zadnjem kolu pred svojom publikom mora osvojiti barem bod za plasman na Final Four i izvjesno je da će osvajač prvog izdanja Lige nacija biti u završnici i ovoga.

Mađari senzacionalno vode u skupini 3 gdje su Englezi već ispali. U zadnjem kolu dočekuju Italiju pa je i njima bod dovoljan za prolaz. Talijani će morati slaviti u Budimpešti kako bi se oni plasirali u završnicu.

Hrvatska će suparnika na Final Fouru doznati putem ždrijeba. Protiv koga ćemo igrati? To je skroz otvoreno i ždrijeb će pokazati koga ćemo dobiti. Zemlja domaćin mora posjedovati barem dva stadiona iz četvrte kategorije, s kapacitetom od barem 30 tisuća gledatelja. Bilo bi idealno kada bi se stadioni nalazili u istom gradu, a za sada se kao najveći kandidat ističe Nizozemska.

Završnica će se igrati između 14. i 18. lipnja, a format je takav da se igraju dvije polufinalne, jedna finalna utakmica te susret za treće mjesto, sve po nokaut sustavu.

POGLEDAJTE VIDEO: VATRENA ATMOSFERA U NAVIJAČKOM VLAKU

Najčitaniji članci