To je to što me zanima!

Povijest derbija svetog Duje: Kratko, ali žestoko rivalstvo

Iako su svoje pravo sportsko nadmetanje počeli tek prije nešto više od četiri godine, u 13 dosadašnjih međusobnih utakmica Hajduk i Split izazvali su veliku pažnju...
Vidi originalni članak

Gradsko nogometno rivalstvo u Splitu do prije četiri godine nije ni postojalo. Hajduk je bio neprikosnoven u gradu pod Marjanom, no malo pomalo crveni iz Parka mladeži napredovali su u našem ligaškom sustavu i u sezoni 2009./2010. po prvi put izborili nastup u najjačem društvu. Tu je počelo i njihovo nadmetanje s "bilima" koje u obliku galerije donosi Goal.

Prvu su službenu utakmicu u Hrvatskoj Hajduk i Split odigrali 28. kolovoza 2010. na Parku mladeži, a završilo je 1-1. U "uzvratu" na Poljudu te sezone Split je zabio svoj prvi gol u gostima, ali je izgubio 3-1.

Ne tako davna povijest "derbija svetog Duje" nudi i neke kontroverze, poput suđenja Brune Marića i pomoćnika Saše Fegeša koji su napravili niz propusta u utakmici na Parku mladeži u kolovozu 2011. Dvije godine potom Split je došao do prve pobjede na Poljudu u utakmici koju je Torcida bojkotirala zbog previsokih cijena ulaznica.

Cijelu galeriju pogledajte na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • AnteDrmic 07.12.2014.

    Ajmo bijeliiii ale!!!!!!!

  • JA iz Ri 07.12.2014.

    čuj derbi,pa što sve neće biti u splitu proglašeno nečim važnim,pih

  • MarijanaJurčević 07.12.2014.

    čovjek s pravim namještenim utakmicama, dobila sam prošli tjedan zadnju kod njega , imate dole link pa uđite i uvjerite se sami... samohrana sam majka bila ostavljena u dugovima i s djetetom, ovaj gospodin me je izvukao iz problema, hvala ovim putem još jednom https://www.facebook.com/profile.php?id=100006989206228&fref=ts

Komentiraj...
Vidi sve komentare