To je to što me zanima!

Povratak iz beznađa: Kerber je spremna za novi uspon na vrh

Formu je održavala do Wimbledona, na kojem je pomalo neočekivano, jer joj trava nije najdraža podloga, eksplodirala. Samo u drugom kolu izgubila je set, a onda je projurila do titule
Vidi originalni članak

Sa zadnjim turnirom 2017. u Zhuhaiju prekinula se agonija novopečene osvajačice Wimbledona, Angelique Kerber. Naime, Njemica je nakon dva Grand slam naslova 2016. (Australian i US Open) i broja jedan na kraju godine, u sljedećoj sezoni ostala bez ikakve titule, doživjela gomilu razočaravajućih poraza i na kraju završila na 21. mjestu. Odnosno, tek 21. mjestu.

Navodno je nakon tog zadnjeg poraza od Ashleigh Barty u svlačionici u suzama zahvaljivala Bogu što je napokon gotovo. U Australiju je zatim došla preporođena, a igra je dobrim dijelom bila nalik onoj od prije dvije sezone.

Formu je održavala do Wimbledona, na kojem je pomalo neočekivano, jer joj trava nije najdraža podloga, eksplodirala. Samo u drugom kolu izgubila je set, a onda je projurila do titule. Serena Williams, povratnica nakon rođenja kćeri prije devet mjeseci, nije joj mogla ništa:

- Bez 2017. ne bih mogla osvojiti ovaj turnir. Puno sam naučila tijekom prošle godine. Kako se nositi s očekivanjima i pritiskom, kako napraviti dnevni raspored. Moraš proći kroz dobre i loše stvari i učiti. Samo pokušavam biti bolja tenisačica, bolja osoba i uživati u tenisu ponovno - izjavila je 'Angie' nakon velike pobjede.

Kerber ponovno izgleda kao da može pobjediti svakoga. S takvom igrom, povratak na broj jedan samo je pitanje vremena.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare