To je to što me zanima!

Poznati svi polufinalisti! Još je jedan Hrvat u završnici turnira

Paviću i Marachu je ovo prvo polufinale na Australian Openu, a prošle su godine igrali finale Wimbledona. Pavić je inače u mješovitim parovima zajedno s Njemicom Laurom Siegemund osvojio US Open
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach izborili su polufinale Australian Opena u konkurenciji muških parova nakon što su u četvrtfinalu poslije dva sata i 40 minuta igre sa 6-4, 6-7 (8), 7-6 (5) pobijedili novozelandsko-britansku kombinaciju Marcus Daniell-Dominic Inglot.

Pavić i Marach su prvi set osvojili uzevši jedan servis suparnicima, da bi u drugom setu izgubili u tie breaku u kojem su propustili tri meč lopte. Treći set dobijaju Pavić i Marach također u tie breaku.  

Zahvaljujući ovoj pobjedi Pavić i Marach su ostali neporaženi u ovoj godini, a u polufinalu ih čekaju japansko-njemačka kombinacija koju čine Ben McLachlan i Jan Lennard Struff koji su izbacili prve nositelje Lukasza Kubota i Marcela Mela i ovo im je prvi zajednički turnir u karijeri.

Paviću i Marachu je ovo prvo polufinale na Australian Openu, a prošle su godine igrali finale Wimbledona. Pavić je inače u mješovitim parovima zajedno s Njemicom Laurom Siegemund osvojio US Open.

Federer 'pomeo' Berdycha

Švicarac Roger Federer, drugi tenisač svijeta, plasirao se u svoje 14. polufinale Australian Opena nakon što je u srijedu u četvrtfinalu sa 7-6 (1), 6-3, 6-4 poslije dva sata i 14 minuta pobijedio Čeha Tomaša Berdycha.

Ovo je bila 20. pobjeda Federera protiv Berdycha u njihovih 26 međusobnih susreta, 330. pobjeda na grand slam turnirima i 92. u Australian Openu.

Berdych je dobro otvorio meč, poveo je 3-0 i vodio je 5-2, ali je onda propustio dvije set lopte kod 5-3 i kod 6-5, dopustivši tako Federeru da pojača pritisak  i preuzme kontrolu nad mečom.

Za plasman u finale gdje će pokušati obraniti prošlogodišnji naslov, Švicarac će u petak igrati protiv iznenađenja ovogodišnjeg Australian Opena 21-Južnokoreanca Hyeon Chunga, 58. tenisača svijeta. Drugi polufinalni par čine najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Britanac Kyle Edmund.    

Švicarac je sa 36 godina najstariji igrač koji je stigao do polufinala u Melbourneu od Kena Rosewalla koji je to učinio sa 42 godine i 68 dana u siječnju 1977.

Chung i dalje sjajan

Južnokorejski tenisač Hyeon Chung plasirao se u polufinale prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u srijedu u četvrtfinalu sa 6-4, 7-6, 6-3 pobijedio Amerikanca Tennysa Sandgrena. 

Chung, 58. tenisač svijeta u svom prvom polufinalu u karijeri na grand slam turniru igrat će protiv boljeg iz ogleda između Švicarca Rogera Federera i Čeha Tomaša Berdycha. Drugi polufinalni par čine najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Britanac Kyle Edmund. 

Chung je na putu do polufinala izbacio Aleksandra Zvereva, a u osmini finala i Novaka Đokovića. Korejski 21-godišnji tenisač, koji je prvi Južnokoreanac u polufinalu Australian Opena, postao je tako i najniže rangirani  tenisač koji se plasirao među zadnjih četiri na Melbourne Parku od Marata Safina 2004.

Za 26-godišnjeg Sandgrena, 97. na ATP ljestvici, ovo je najbolji rezultat u karijeri.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • fantom na bickilu 24.01.2018.

    Monstrum,cudoviste,nikad vise nitko ni blizu...goat

  • NinoGvozden 24.01.2018.

    Nije ni on toliko mocan koliko je konkurencija prelosa,kriza u tenisu.

  • sarkastik76 24.01.2018.

    federer je čudo nad čudima. svi iz njegove generacije su odavno u penziji, a on igra ka da mu je 26, a ne 36 god. s tim da u svojih 1300-1400 mečeva nikad nije preda meč!? jednostavno triba ga proučavat za opću znanost!

Komentiraj...
Vidi sve komentare