To je to što me zanima!

Fifa za SP odredila 99 sudaca iz 46 država: Hrvata tu nema!

Po šest sudaca dolazi iz Afrike, Azije, Srednje i Sjeverne Amerike te Južne Amerike, a Oceanija čak dvojicu - Novozelanđanina Matta Congera i Norberta Hauatu s Tahitija
Vidi originalni članak

Slovenac Damir Skomina i Srbin Milorad Mažić nalaze se među 36 glavnih sudaca koje je Međunarodni nogometni savez (FIFA) izabrao u četvrtak da dijele pravdu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

Sudački odbor FIFA-e odabrao je 36 glavnih sudaca i 63 pomoćna suca iz 46 različitih zemalja, a oni su pokazali najbolje rezultate i zadovoljili kriterije iz prvotne skupine od čak 53 sudačke trojke, koja je bila u posebnom programu priprema od strane FIFA-e još od 2014. godine.

Izabrani suci će se tijekom travnja dodatno pripremati u talijanskom Covercianu, gdje će se također uigravati i poznavati s sustavom video-tehnologije (VAR) koji će se po prvi puta prakticirati na mundijalima. 

Inače, samo deset sudaca dolazi iz Europe, a osim Mažića i Skomine, tu su Nijemac Felix Brych, Turčin Cuneyt Cakir, Rus Sergej Karašev, Nizozemac Bjorn Kuipers, Poljak Szymon Marciniak, Španjolac Miguel Lahoz, Talijan Gianluca Rocchi i Francuz Clement Turpin.

Po šest sudaca dolazi iz Afrike, Azije, Srednje i Sjeverne Amerike te Južne Amerike, a Oceanija čak dvojicu - Novozelanđanina Matta Congera i Norberta Hauatu s Tahitija. 

Jedina zemlja koja ima čak dvojicu glavnih sudaca je SAD (Mark Geiger, Jair Maruffo). 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • kele2 30.03.2018.

    Pa tu nije ništa čudno mi imamo uvjerljivo lose sudce nakon albanske i bosanske lige...

  • tin2 30.03.2018.

    Ha cujte!!!

  • simunicevdom 29.03.2018.

    Ja sam zato da koja god drzava ide na svjetsko ili europsko bi trebala imati i pravo sudce slat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare