To je to što me zanima!

Australci neće, oni hoće: Mi smo ponosni što će Đoković igrati tu

Oduševljeni smo što se Novak vraća u Dubai 12. put i što će se boriti za svoju šestu titulu. Želimo mu mnogo sreće, rekao je Colm McLoughlin, izvršni direktor ‘Dubai Duty Free’ kompanije koja je glavni sponzor turnira u Dubaiju
Vidi originalni članak

Na početku ove godine Novak Đoković (34) nasmiješen je pozirao s koferima i najavio nastup na Australian Openu. Bio je glavni favorit, a glavni motiv bio mu je 21. Grand Slam naslov. No bio je to samo početak njegovih problema. Nije ni slutio da će u međuvremenu postati glavna tema svjetskih medija i da će ga Australci 11 dana kasnije deportirati iz zemlje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Đoković se već neko vrijeme nalazi u Srbiji gdje odmara i priprema se za nastavak sezone nakon cijele drame koju je proživio. I dalje mnoge zanima koji će turnir će mu biti prvi u 2022. godini, a čini se da smo i dobili odgovor na to pitanje.

Srpski tenisač nastupit će na turniru u Dubaiju, gradu u koji je sletio nakon što su ga Australci deportirali. Organizatori su još ranije rekli kako obavezno cijepljenje nije uvjet za nastup na turniru pa je bilo i za očekivati da će Novak sezonu otvoriti upravo tamo.

ATP Dubai slavi 30. godišnjicu, a osim srpskog tenisača, nastupit će i Andrej Rubljov, Felix Auger-Aliassime, Roberto Bautista-Agut, Gael Monfils, Aslan Karacev. Turnir počinje 21. veljače, a i sam Novak je potvrdio nastup na svojoj službenoj stranici.

- Zadovoljstvo nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu velikom broju vrhunskih igrača u sezoni u kojoj slavimo 30. godišnjicu. Oduševljeni smo što se Novak vraća u Dubai 12. put i što će se boriti za svoju šestu titulu. Želimo mu mnogo sreće - rekao je Colm McLoughlin, izvršni direktor ‘Dubai Duty Free’ kompanije, koja je glavni sponzor turnira.

Đoković se nije cijepio, veliki broj turnira zahtijeva obavezno cijepljenje i upravo zato veliko je pitanje na koliko turnira će nastupiti ove sezone i hoće li uopće igrati na Grand Slam turnirima. Roland Garros, Wimbledon i US Open, baš kao i Australian Open, traže od natjecatelja potvrdu o cijepljenju. 

No, mogao bi nastupiti na Mastersu u Miamiju koji se igra u ožujku. Šest puta osvajao je taj turnir, a glavni direktor turnira James Blake je rekao kako je srpski tenisač dobrodošao bez obzira na njegove stavove o cijepljenju. 

- Sve što nam je sada potrebno u Miamiju je da se pojave Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković.  Ne slažem s Đokovićevim stavom o cjepivu protiv koronavirusa. Njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji se nisu cijepili zasluženo donosi i veliku cijenu. S druge strane, sve ono što mu se događalo u Australiji zaslužuje kritike. Đoković nije kriminalac, samo ima svoj stav prema cijepljenju. Ne sumnjam da je narušio svoj imidž, ali isto tako njega smatram jednim od najpametnijih tenisača, a to je pokazao nebrojeno puta.

Još nije poznato hoće li u Miamiju biti na snazi obavezno cijepljenje za natjecatelje. No, kako god bilo, obzirom na Blakeove riječi, vrlo je izvjesno da bi Đokovića mogli gledati u SAD-u. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 28.01.2022.

    Vrhunski je tenisač, kao osoba se osramotio i treba igrati samo tamo gdje će poštivati pravila. Pravila koja vrijede za sve.

  • Anunaki 27.01.2022.

    Bravo. Tako treba. Prekinuti te gluposti o potvrdama i cijepljenju

  • **Kamocemo**_ 27.01.2022.

    Toliko o antivaxerima!......nema putovanja ni igranja bez cjepljenja......Ili ce se cijepiti ili ode karijera........To treba proširiti na sve sportove i sportaše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare