To je to što me zanima!

Pozovite Phila u pomoć: Los Angeles Lakersi zvali legendu

Nakon groznog starta u sezonu LA Lakersi potjerali su trenera Browna. Prvi čovjek kojem su se javili u potrazi za nasljednikom je legendarni trener Phil Jackson (67)
Vidi originalni članak

Neki su najavljivali sezonu bez poraza, ili se barem nadali rušenju rekordnog omjera Chicago Bullsa 72-10. A Lakersi su u sezonu krenuli s četiri poraza u pet utakmica.

Trener Mike Brown dobio je otkaz jer nije uspio na brzinu uigrati “dream team” iz Los Angelesa. Prikladno, kao u holivudskom scenariju, Lakersi umjesto njega žele na klupu vratiti Phila Jacksona, najtrofejnijeg trenera u povijesti, koji im je već donio posljednjih pet naslova prvaka.

- Bilo bi glupo zanemariti činjenicu da je slobodan - rekao je generalni menadžer Mitch Kupchak.

Phil Jackson osvojio je 11 prstenova - šest s Bullsima, pa još pet s Lakersima u dva različita mandata. Sad bi se, kao i 2005., nakon godinu dana mirovine mogao vratiti i ponovno ih povesti na vrh.

Navijači su skandirali njegovo ime, a ni Kobe Bryant ne bi imao ništa protiv njegova povratka.

- Imamo dovoljno dobar odnos da zna što mislim. Realno, on je najveći trener u povijesti sporta. A kako je slobodan, treba ga nazvati - rekao je Kobe.

Phil Jackson poznat je kao majstor Zena zbog korištenja istočnjačke filozofije u metodama treninga, a životna nit vodilja mu je knjiga “Zen i umjetnost održavanja motocikla”.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • erosonogsvijeta 11.11.2012.

    phill jackson je trener koji zna raditi sa super zvijezdama i koji ih zna disciplinirati i voditi to je pokazao i sa bullsima i lakersima,bilo bi drago kada bi se opet vratio :)

  • Jon_Snow 11.11.2012.

    Pa kada su takav dream team, i takve najave sezone imali, i ne treba im trener. Očito su igrači riješili uzeti stvari u svoje ruke, a ne slušaju trenerske upute. Njima fali discipline u mommčadi, očito Brown nije autoritet. Jackson će to popraviti. Brzo će Lakersi proigrat. Ajmo New York.

Komentiraj...
Vidi sve komentare