To je to što me zanima!

PPD ostavio Nexe bez šanse, zagrebaši u novom finalu Sehe

U prvom derbiju sezone Zagreb je dominirao protiv Nexea i izborio finale SEHA lige. Imali su zagrebaši i osam razlike, završilo je 32-26. Vjerojatno ih u nedjelju čeka Veszprem
Vidi originalni članak

Ako se u rujnu može nešto zaključivati, neće se Nexe ni u ovoj sezoni previše radovati pokraj Zagreba. U prvom hrvatskom derbiju sezone, najranijem uopće, Zagreb je izborio finale SEHA lige u Zadru (32-26). Protivnik će u nedjelju biti branitelj naslova Veszprem ili Pelister.

Našičani nisu bili ni blizu, a ono što je još loše za njih, jest da Zagreb može puno bolje kada se i ako spremi Borozan, vrati Kavčić, Dodić pohvata konce...

Nexe je, pak, u Zadru tek bez Vejina, ali odsad posve bez Jaganjca, unatoč dolascima - Sršena prije svih - kvalitativno zasad ostavio dojam da taj korak ide lagano unatrag. No, sezona je tek krenula, tek ćemo vidjeti što će sve donijeti.

Zagreb je krenuo s vanjskom linijom Srna, Klis, Klarica, Nexe s Kevićem, Moslavcem i Sršenom. Da ne bude baš bez mlak početak, u šest minuta isključenje su dobili i jedni i drugi.

Zagrebova je obrana počela biti sve teža kompliciranija za Nexe, napad je odradio svoje i odveo zagrebaše od 6-6 na 11-6. Obrvan 20 minuta ništa nije mijenjao, Tamše je pokušao s Mancijem, Velkavrhom i Severecom, no Zagreb je držao distancu koju je uhvatio.

Minus za Našičane bili su golmani, Kuzmanović i Car po jednu obranu, vidjelo se vrlo jasno i na rezultatu. Ugodan, pak, plus kod Zagreba je bio Klis, osvježenje šutem izvana.

Šteta što je izostala neizvjesnost već do poluvremena, štoviše, na startu drugog Zagreb je vodio 23-15. Nexe je prepolovio zahvaljujući vezanim greškama Zagreba, ali ne i vratio kakvu-takvu neizvjesnost na štetu solidnog broja publike na Višnjiku, našičke najviše.

U drugom finalu veliki favorit je Veszprem koji je u Zadar stigao po peti naslov. Ne naprave li Makedonci senzaciju, imat ćemo isto finale kao i prošle godine.

SEHA liga, polufinale:

Nexe - PPD Zagreb 26-32 (11-16)

Nexe Car (5 obrana), Kuzmanović (2 obrane); Račić 1, Bakić 4, Mileta 1, Sršen 3, Jelinić 4, Manci Mičević, Velkavrh 2, Severec 4, Moslavac 4, Kević, Tomić 1, Melić 2, Markušić, Pribetić

PPD Zagreb: Slavić (7 obrana), Panjtar (1 obrana), Ćavar 1, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 2, Klis 5, Musa 2, Sirotić 1, Matanović, Čupić 7, Dibirov 6, Dodić, Leimeter 1, Grahovac 3

Sedmerci: Nexe 2/2, PPD Zagreb 5/6

Isključenja: Nexe 12 minuta, PPD Zagreb 6 minuta

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare