To je to što me zanima!

PPD Zagreb ima CrOmeyera: Filip Ivić nadmašio svog idola

USPOMENA Ne postoji bolji golman od Omeyera. Potpisao mi se na majicu i rekao: ‘U ovome više ne smiješ braniti’. Ni neću, rekao je Filip Ivić poslije pobjede
Vidi originalni članak

Čim sam došao kući, sjeo sam pred televiziju i pogledao snimku utakmice. Uvijek to radim, gledam snimku i učim na pogreškama. Ovaj put sam uživao u pogledu, govorio je nasmijani Filip Ivić (22) jutro nakon velike pobjede protiv PSG-a.

Sakupio je 13 obrana, ali više od tog podatka impresionirao je način na koji brani. Ivić je najviše "skidao" kad je najviše trebalo.

- Iskreno, nisam se baš naspavao, vrtio sam utakmicu u glavi, a i cijelu noć su mi stizale poruke, čestitke... A sad, evo, čitam novine i uživam - odlično je raspoložen Ivić.

S druge strane bio je veliki Thierry Omeyer, ali ostao je u drugom planu. Ovo je bila Filipova večer.

- Taj čovjek je najbolji golman na svijetu. Ima ih još dobrih, jako cijenim i Landina, ali Omeyer... Njegov stav na terenu i tehnika branjenja su nevjerojatni - rekao je Ivić, koji je poslije utakmice došao do Omeyera i zamolio ga za autogram.

- Skinuo sam majicu u kojoj sam branio i zamolio ga da mi se na nju potpiše. Inače majice nakon utakmice vraćamo u klub, ali ovu ne vraćam. Ponio sam je kući i dobit će svoje mjesto kao lijepa uspomena - pohvalio se Filip.

Kao dječak bavio se karateom, i to je vjerojatno razlog zbog kojeg su mu neke obrane iznimno atraktivne. No za njegov veliki napredak "kriv" je...

- Mario Kelentrić! Već sam dosadan koliko ga hvalim, ali moram to opet reći. Sjajno radi s nama trenerski posao, puno pomaže i meni i Stevanoviću, a postali smo i prijatelji - ističe Filip, koji više kontakta ima s Kelentrićem nego s Veselinom Vujovićem.

- Trener je donio tu agresivnost cijeloj momčadi, a zna ispravljati i nas golmane. Sve zna o rukometu, ipak je riječ o svojedobno najboljem igraču svijeta - rekao je Ivić.

Sve bliže je i Katar, Svjetsko prvenstvo, Filip je spreman, a izbornik ga prati...

- Važan mi je kontinuitet, a Ivić ga svakako ima. Brine me što Alilović manje brani, ali tu su Filip, Losert, Pešić... - kaže izbornik Slavko Goluža.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • The_Blues 11.12.2014.

    Odlican golman

  • milan jovan i ostali dolje 11.12.2014.

    Crooctopus

  • chadjohn 11.12.2014.

    Filipo Cromeyer

Komentiraj...
Vidi sve komentare