Obavijesti

Sport

Komentari 3

PPD Zagreb ima CrOmeyera: Filip Ivić nadmašio svog idola

PPD Zagreb ima CrOmeyera: Filip Ivić nadmašio svog idola
3

USPOMENA Ne postoji bolji golman od Omeyera. Potpisao mi se na majicu i rekao: ‘U ovome više ne smiješ braniti’. Ni neću, rekao je Filip Ivić poslije pobjede

VIDEO

Čim sam došao kući, sjeo sam pred televiziju i pogledao snimku utakmice. Uvijek to radim, gledam snimku i učim na pogreškama. Ovaj put sam uživao u pogledu, govorio je nasmijani Filip Ivić (22) jutro nakon velike pobjede protiv PSG-a.

Sakupio je 13 obrana, ali više od tog podatka impresionirao je način na koji brani. Ivić je najviše "skidao" kad je najviše trebalo.

- Iskreno, nisam se baš naspavao, vrtio sam utakmicu u glavi, a i cijelu noć su mi stizale poruke, čestitke... A sad, evo, čitam novine i uživam - odlično je raspoložen Ivić.

S druge strane bio je veliki Thierry Omeyer, ali ostao je u drugom planu. Ovo je bila Filipova večer.

- Taj čovjek je najbolji golman na svijetu. Ima ih još dobrih, jako cijenim i Landina, ali Omeyer... Njegov stav na terenu i tehnika branjenja su nevjerojatni - rekao je Ivić, koji je poslije utakmice došao do Omeyera i zamolio ga za autogram.

- Skinuo sam majicu u kojoj sam branio i zamolio ga da mi se na nju potpiše. Inače majice nakon utakmice vraćamo u klub, ali ovu ne vraćam. Ponio sam je kući i dobit će svoje mjesto kao lijepa uspomena - pohvalio se Filip.

Kao dječak bavio se karateom, i to je vjerojatno razlog zbog kojeg su mu neke obrane iznimno atraktivne. No za njegov veliki napredak "kriv" je...

- Mario Kelentrić! Već sam dosadan koliko ga hvalim, ali moram to opet reći. Sjajno radi s nama trenerski posao, puno pomaže i meni i Stevanoviću, a postali smo i prijatelji - ističe Filip, koji više kontakta ima s Kelentrićem nego s Veselinom Vujovićem.

- Trener je donio tu agresivnost cijeloj momčadi, a zna ispravljati i nas golmane. Sve zna o rukometu, ipak je riječ o svojedobno najboljem igraču svijeta - rekao je Ivić.

Sve bliže je i Katar, Svjetsko prvenstvo, Filip je spreman, a izbornik ga prati...

- Važan mi je kontinuitet, a Ivić ga svakako ima. Brine me što Alilović manje brani, ali tu su Filip, Losert, Pešić... - kaže izbornik Slavko Goluža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...