To je to što me zanima!

Predsjednik Fife osudio rasizam nad Viniciusom. Oglasio se Real

Volio bih da se u tim trenucima poštuje Fifin protokol. Prvo zaustavite utakmicu. Potom nogometaši napuštaju travnjak, kazao je Gianni Infantino
Vidi originalni članak

Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) podržao je nogometaša madridskog Reala Viniciusa Juniora te je osudio novi čin rasizma prema ovom brazilskom reprezentativcu.

- Izražavam potpunu solidarnost s Viniciusom. U nogometu ni u društvu nema mjesta rasizmu, a Fifa čvrsto stoji uz sve igrače koji se nađu u takvoj situaciji - poručio je Infantino.

Vinicius se susreo s novim rasističkim napadima na gostovanju Real Madrida kod Valencije, tijekom vikenda, što je bio samo nastavak neugodnih situacija u kojima se ovaj Brazilac učestalo nalazi tijekom aktualne sezone. Brojni huligani drugih španjolskih prvoligaša također su ranije rasistički napadali Viniciusa Juniora.

- Volio bih da se u tim trenucima poštuje Fifin protokol. Prvo zaustavite utakmicu. Potom nogometaši napuštaju travnjak, a glavni spiker na stadionu objavljuje da će utakmica biti prekinuta ukoliko se rasistički napadi nastave. Utakmica se tada nastavlja i ako se napadi ponove sudac i definitivno prekida susret, a tri boda se pripisuju suparničkoj momčadi - dodao je Infantino.

RASISTIČKI SKANDAL VIDEO Vinicius poručio novinaru iz Valencije: 'Glup si!' Odgovor stigao na naslovnici: 'Ne laži!' SKANDAL U ŠPANJOLSKOJ VIDEO Vinicius udario igrača pa se požalio na rasizam. Ancelotti: Pjevali su mu da je majmun

Službeno priopćenjem javnosti se obratio i 'kraljevski klub':

"Real Madrid C.F. oštro osuđuje događaje koji su se dogodili jučer protiv našeg igrača Viníciusa Juniora. Ove činjenice predstavljaju izravan napad na model suživota naše socijalne i demokratske pravne države.

Real Madrid smatra da ovakvi napadi također predstavljaju zločin iz mržnje, zbog čega je podnio odgovarajuću prijavu Državnom odvjetništvu, točnije Tužiteljstvu protiv zločina iz mržnje i diskriminacije, kako bi se ispitale činjenice i razjasnile odgovornosti.

Članak 124. španjolskog Ustava utvrđuje funkcije Ureda javnog tužitelja za promicanje djelovanja pravde u obrani zakonitosti i prava građana i javnog interesa.

Iz tog razloga, a s obzirom na ozbiljnost događaja, Real Madrid se obratio Državnom odvjetništvu, ne dovodeći u pitanje njegovo pojavljivanje kao privatnog tužitelja u postupku koji je u tijeku."

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kajzanavek 22.05.2023.

    A, gle sliku? Slučajno je baš taj kadar ili.....? Konstantno jedan te isti igrač doživljava vrijeđanje a, navijači uvijek neki drugi, kak to? Kaj je fakat on uvijek žrtva. Vrijeđa li se Alaba, Rudiger, Camavinga....? Dečec je još zelen a, prgav i konfliktan ko veliki.

  • maw 22.05.2023.

    Ja sam navijac Reala ali njega ne volim i uvjek se samo on zali. Valjda samo on cuje a ima i drugih tamnoputih igraca .

  • Hrvoje Dimitrijević 22.05.2023.

    Podrška navijačima Valencije. Viniciusu nije mjesto na nogometnim terenima

Komentiraj...
Vidi sve komentare