Obavijesti

Sport

Komentari 36

VIDEO Vinicius udario igrača pa se požalio na rasizam. Ancelotti: Pjevali su mu da je majmun

VIDEO Vinicius udario igrača pa se požalio na rasizam. Ancelotti: Pjevali su mu da je majmun

Prvenstvo koje je nekad pripadalo Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju danas pripada rasistima. U Brazilu Španjolska slovi kao zemlja rasista. I s time se slažem, ustvrdio je Vinicius

VIDEO

Španjolska La Liga ima problema s rasizmom, kazao je Realov trener Carlo Ancelotti nakon nemilih scena koje su obilježile derbi između Valencije i "kraljevskog kluba".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

luka modrić videoporuka dinamo 01:32

Valencia je na stadionu Mestalla pobijedila Real Madrid 1-0, a pogodak odluke zabio je Diego Lopez u 33. minuti. Bila je to utakmica visokih tenzija, a u samoj završnici susreta došlo je do naguravanja igrača pri čemu je Vinicius Junior udario Huga Dura nakon čega je dobio crveni karton.

VIDEO SITUACIJE OVDJE

Brazilski napadač se cijeli susret žalio na rasističke uvrede s tribina, a u jednom trenutku su ga televizijske kamere uhvatile kako govori svojoj klupi da više ne želi igrati. U jednom trenu je i pokazao na gledatelja koji ga je rasistički vrijeđao.

- Ovo što se dogodilo u nedjelju već nam se dogodilo, ali ne na ovaj način. To je neprihvatljivo. Španjolska liga ima problema s rasizmom. Vinicius nije problem, Vinicius je žrtva - rekao je Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare.

LaLiga - Valencia v Real Madrid

- Što mislite, zašto je sudac prekinuo utakmicu? Zato što je javnost vikala Viniciusu 'idiote'? Ne. Sudac je prekinuo utakmicu jer je otvorio protokol o rasizmu - ustvrdio je Talijan.

- Kada je Vinicius dobio crveni karton, cijeli stadion je počeo pjevati 'majmune, majmune'. Jako sam tužan - poručio je Ancelotti.

LaLiga - Valencia v Real Madrid

U obranu Viniciusa stali su i njegovi suigrači.

- Na svim stadionima u Španjolskoj ljudi kontinuirano ne poštuju Viniciusa - rekao je Dani Ceballos dok je Thibaut Courtois dodao:

- Da je Vini rekao da napušta teren, otišao bih s njim. To ne možemo tolerirati.

Nakon cijele situacije na Instagramu se javio i sam Brazilac.

- Ovo nije bio prvi put, čak ni drugi ili treći. Rasizam je normalnost u La Ligi. Čelnici lige misle da je to sve normalno, pa i savez. Tako mi je krivo zbog svega. Prvenstvo koje je nekad pripadalo Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju danas pripada rasistima. To je divna nacija koja me prihvatila i koju volim, ali koja je prihvatila u svijet slati sliku rasističke zemlje. Isprike Španjolcima koji se ne slažu, ali danas, u Brazilu, Španjolska slovi kao zemlja rasista. I nažalost, sa svime što se događa na tjednoj bazi, ne mogu to osporiti. Slažem se. Ali ja sam snažan i ići ću do kraja protiv rasista. Iako je put vrlo dalek - napisao je Vinicius.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu