To je to što me zanima!

Predsjednik slovenskog Saveza: Suradnju Radomlja i Hajduka doživljavam kao korak unatrag

' Dopustiti da u slovenskim klubovima igraju nogometaši upitne kvalitete, koji ne dobivaju prilike drugdje, ali bi trebali biti dovoljno dobri za slovensku ligu, pogrešan je način', kaže Mijatović
Vidi originalni članak

HNL je jako dobra liga, ponajviše zbog četiri vodeća kluba, no nije to tako kvalitetno natjecanje da bi bilo koji slovenski prvoligaš mogao biti ogranak hrvatskog kluba, pa makar to bio Dinamo ili Hajduk, rekao je za slovenski Sportklub predsjednik njihovog nogometnog Saveza Radenko Mijatović.

NOVE KAZNE Božićna čestitka HNS-a: Hajduk opet mora platiti najviše...

Nakon što su čelnici HNS-a odlučili da u 2. HNL više neće moći nastupati druge momčadi klubova, neki su hrvatski prvoligaši 'ugasili' svoje druge momčadi, a neke će igrati u 3. HNL. No, traži se izlaz kako bi nogometaši mogli ići na posudbe u najbolji mogući rang pa je tako Hajduk potpisao ugovor sa slovenskim prvoligašem Radomljem.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, dok 'bilima' to odgovara jer će moći slati mlade nogometaše 'na kaljenje', usprotivio se tome čelni čovjek tamošnjeg Saveza.

- Našu ligu ne treba podcjenjivati, ovakvu suradnju ne doživljavam kao napredak, već naprotiv, kao korak unatrag - objasnio je Mijatović pa zaključio: 

SUCI, MORATE BOLJE! VIDEO Najveće HNL kontroverze jesenskog dijela sezone! Koji su klub suci i VAR najviše zakinuli?

- Pružanje prilike mladim, domaćim nogometašima mora biti poslovni model slovenskih klubova. Dopustiti da u slovenskim klubovima igraju nogometaši upitne kvalitete, koji ne dobivaju prilike drugdje, ali bi trebali biti dovoljno dobri za slovensku ligu, pogrešan je način.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Weritas 22.12.2021.

    Ne ulazeći u kvalitetu NK Hajduk i kvalitetu Slovenske nogometne lige, danas je normalno da klubovi u cijeloj Europi imaju ovakve ugovore sa slabijim momčadima u stranim ligama. Zato bi predsjednik Nogometnog saveza Slovenije trebao dobro pripaziti kad nešto komentira, ako nije dobro upućen ima svog sunarodnjaka na čelu UEFE da mu objasni kako stvari funkcioniraju u današnjem nogometu.

  • Dee Wee 22.12.2021.

    Ha ha ha jduk

  • Cigalj 22.12.2021.

    Najveca sprdnaj je izjava od neki dan barisica da ce ugasit klub ako nemaju stadion pa i mogli su navijac nemaju a nemaju ni stadion kojeg sad zicaju a gospa medugorska prodaval pamet da je klub iz panceva napravija miljardu kuna prometa

Komentiraj...
Vidi sve komentare