To je to što me zanima!

Prvi do Ivice: Natko Zrnčić-Dim je među favoritima za medalju

U sjeni Ivice Kostelića Natko Zrnčić-Dim vreba svoju priliku na ZOI-ju u Sočiju. Drugi najbolji naš skijaš osvojio je treće mjesto u Wengenu, a ima i svjetsku broncu...
Vidi originalni članak

I dok se mediji većinom bave Ivicom Kostelićem i njegovom potencijalnom osvajanju četvrte olimpijske medalje, iz prikrajka svoju priliku vreba drugi najbolji hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim.

Popularni Prdek, kako mu tepaju, uz Ivicu je kandidat za osvajanje medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, a to mu za pravo daju rezultati u superkombinaciji u kojoj je osvojio pet postolja u Svjetskom kupu.

Natko preferira brze discipline, ali unaprijedio je svoje slalomaško skijanje tijekom godina kako bi postao konkurentan u najzahtjevnijoj disciplini te će tako u Sočiju biti jedan od favorita za medalju u superkombinaciji.

Prve bodove u Svjetskom skijaškom kupu osvojio je u prosincu 2005. godine kad je bio 24. u superkombinaciji u Chamonixu. Nakon toga je uslijedio prvi plasman u TOP 10 u švicarskom Wengenu osvojivši 9. mjesto u istoj disciplini u siječnju 2008. godine, a onda je mjesec dana kasnije, odnosno 3. veljače, napravio iskorak osvojivši treće mjesto u superkombinaciji u Val-d'Isereu. Prvi put u povijesti su tad dva Hrvata bila na postolju jer je Kostelić bio drugi.

No uspjeh karijere Zrnčić-Dim imao je godinu dana kasnije na istom francuskom skijalištu na kojem je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, dakako, u superkombinaciji. Ispred njega bili su samo Aksel Lund Svindal i Julien Lizeroux.

To natjecanje najavio je trećim mjestom u klasičnoj kombinaciji u Kitzbühelu, a još jedno treće mjesto uzeo je u Beaver Creeku u prosincu 2010. Najbolji rezultat u Svjetskom kupu ostvario je u Chamonixu, u veljači 2011. osvojivši drugo mjesto u istoj disciplini. Krajem 2012. godine je ozlijedio rame nakon čega je uslijedila pauza.

Ali Natko se vratio na velika vrata ove sezone iznenađujuće osvojivši broncu u kultnom Wengenu davši do znanja da na njega možemo računati ozbiljno u Sočiju, u kojem će loviti svoju prvu olimpijsku medalju. Čini se kako mu najveće pozornice daju dodatan motiv te na ZOI-u spada međe favorite za medalju u superkombinaciji...

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 1955 09.02.2014.

    Natko odličan 59-ti od 61 skijaša.

  • 1955 09.02.2014.

    E moj Nadko,samo trošiš naše pare uzalud. 10 godina te plača HR a ti još uvijek učiš. Kada ti osvojiš medalju na Olimp.igrama ja odmah postajem predsjednik Hrvatske.

  • Gružanin 09.02.2014.

    Ima "dim"- a, ali nema vatre.

Komentiraj...
Vidi sve komentare