Obavijesti

Sport

Komentari 43

Prvi do Ivice: Natko Zrnčić-Dim je među favoritima za medalju

Prvi do Ivice: Natko Zrnčić-Dim je među favoritima za medalju
6

U sjeni Ivice Kostelića Natko Zrnčić-Dim vreba svoju priliku na ZOI-ju u Sočiju. Drugi najbolji naš skijaš osvojio je treće mjesto u Wengenu, a ima i svjetsku broncu...

VIDEO

I dok se mediji većinom bave Ivicom Kostelićem i njegovom potencijalnom osvajanju četvrte olimpijske medalje, iz prikrajka svoju priliku vreba drugi najbolji hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim.

Popularni Prdek, kako mu tepaju, uz Ivicu je kandidat za osvajanje medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, a to mu za pravo daju rezultati u superkombinaciji u kojoj je osvojio pet postolja u Svjetskom kupu.

Natko preferira brze discipline, ali unaprijedio je svoje slalomaško skijanje tijekom godina kako bi postao konkurentan u najzahtjevnijoj disciplini te će tako u Sočiju biti jedan od favorita za medalju u superkombinaciji.

Prve bodove u Svjetskom skijaškom kupu osvojio je u prosincu 2005. godine kad je bio 24. u superkombinaciji u Chamonixu. Nakon toga je uslijedio prvi plasman u TOP 10 u švicarskom Wengenu osvojivši 9. mjesto u istoj disciplini u siječnju 2008. godine, a onda je mjesec dana kasnije, odnosno 3. veljače, napravio iskorak osvojivši treće mjesto u superkombinaciji u Val-d'Isereu. Prvi put u povijesti su tad dva Hrvata bila na postolju jer je Kostelić bio drugi.

No uspjeh karijere Zrnčić-Dim imao je godinu dana kasnije na istom francuskom skijalištu na kojem je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, dakako, u superkombinaciji. Ispred njega bili su samo Aksel Lund Svindal i Julien Lizeroux.

To natjecanje najavio je trećim mjestom u klasičnoj kombinaciji u Kitzbühelu, a još jedno treće mjesto uzeo je u Beaver Creeku u prosincu 2010. Najbolji rezultat u Svjetskom kupu ostvario je u Chamonixu, u veljači 2011. osvojivši drugo mjesto u istoj disciplini. Krajem 2012. godine je ozlijedio rame nakon čega je uslijedila pauza.

Ali Natko se vratio na velika vrata ove sezone iznenađujuće osvojivši broncu u kultnom Wengenu davši do znanja da na njega možemo računati ozbiljno u Sočiju, u kojem će loviti svoju prvu olimpijsku medalju. Čini se kako mu najveće pozornice daju dodatan motiv te na ZOI-u spada međe favorite za medalju u superkombinaciji...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju