To je to što me zanima!

Prekid u Bukureštu! Rumunji su skandirali: 'Kosovo je Srbija', igrači Kosova napustili travnjak

Utakmica se odigrala u Bukureštu na stadionu National Arena, a napetost se osjetila i prije početka utakmice. Navijači su zviždali tijekom himne Kosova i odmah se osjetila napeta atmosfera
Vidi originalni članak

Utakmica Rumunjske i Kosova prekinuta je u 18. minuti nakon što je sudac poslao igrače u svlačionicu uzvika s tribina 'Kosovo je Srbija'.

Utakmica se odigrala u Bukureštu na stadionu National Arena, a napetost se osjetila i prije početka utakmice. Domaći navijači su zviždali tijekom himne Kosova, a oni najžešći su od početka skandirali 'Srbija, Srbija'.

Zapaljeno je i nekoliko baklji, a igrači su nakon uzvika otišli u svlačionicu. Rumunjski parlament je 2008. godine izglasao da ne priznaje neovisnost Kosova.

PREKINULI UTAKMICU Detalji incidenta u Bukureštu: Spiker nije smio reći 'Srbija', a specijalci su poredali navijače

Nogometaši Rumunjske, predvođeni kapetanom, prišli su ogradi gdje su bili okupljeni navijači i zamolili ih da povuku političke natpise i mirno nastave navijati.

Redari su napravili sigurni prolaz kako bi grupa navijača koja je skandiranjem uzrokovala prekid bila ispraćena sa stadiona, ispred kojeg ih čeka policija. Utakmica bi se trebala nastaviti uz posljednje upozorenje navijačima. Ako se pogrdni uzvici nastave, utakmica će trajno biti zaustavljena.

Utakmica, koja je počela u utorak u 20.45 sati i bila prekinuta nakon 18 minuta, konačno se nastavila u 21.50 sati i prekida od skoro 50 minuta. Ubrzo su se sukobili nogometaši Rumunjske i Kosova, a gosti su od 42. minute igrali s desetoricom jer je Vedat Muriqi dobio drugi žuti karton.

IZBILA JE SVAĐA VIDEO Što radi švicarski Kosovar dok Kosovo zabija u 94. minuti?

Rumunji su na kraju osvojili tri boda golovima Stanciuja i Mihaila i pobjedom (2-0) došli do drugog mjesta u skupini s 12 bodova, dok je Kosovo četvrti s četiri osvojena boda.

 

Idi na 24sata

Komentari 152

  • Dravski smuđ 13.09.2023.

    Zašto se utakmica nastavila?3-0 za Kosovo.

  • DadoDavor 13.09.2023.

    Velika provokacija... kako to može biti na latinici :D

  • Pobjednik💪 13.09.2023.

    Što imaju rumunji sa Kosovom osim što su i oni romi i pravoslavci.Vikali su srbi a ne rumunji. Što ste zaboravili kad su uzvikivali : Gdje se nalazi srbin to je srbija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare