To je to što me zanima!

(E)JUPI! Osječani su izgubili, ali prošli dalje i izborili - PSV!

Nogometaši Osijeka izgubili su kod Luzerna 2-1 u uzvratu drugog pretkola Europske lige, ali su ukupnim rezultatom 3-2 prošli u sljedeću fazu natjecanja gdje ih čeka PSV
Vidi originalni članak

Europo, pazi se, Osječani dolaze, orilo je Swissporarenom u Luzernu. Osijek je pretrpio vjerojatno najslađi poraz u posljednjih nekoliko godina kojim je izborio treće pretkolo Europske lige i dvomeč protiv velikog PSV-a!

Švicarci su u uzvratu na svom terenu slavili 2-1, ali su u sljedeću rundu, zahvaljujući pobjedi 2-0 u Gradskom vrtu, dalje prošli bijelo-plavi iz Osijeka, bodreni glasnom podrškom više stotina svojih navijača.

Teška je to bila utakmica za izabranike Zorana Zekića u svakom smislu, potpuno drugačija nego ona prije tjedan dana. Luzern je bio taj koji je dominirao, ali u prvi plan izbile su grubosti i česti prekidi zbog prekršaja na obje strane. Nervoza se na teren vjerojatno prelila zbog okršaja navijača na ulicama Luzerna nekoliko sati prije dvoboja...

U takvom odnosu snaga Luzern se bolje snašao i poveo već u 19. minuti preko Tomija Jurića, bivšeg napadača sesvetske Croatije, Lokomotive i zaprešićkog Intera, koji je u debiju za svoj novi klub odmah pokazao o kakvom se igraču radi. Hrvatski Australac poentirao je glavom na ubačaj Ittena, a Malenica je tu mogao i bolje reagirati.

Imao je Osijek priliku vratiti se u utakmicu nedugo nakon primljenog gola, pucao je Benedik Mioč u 25. minuti glavom neometan s desetak metara udaljenosti, no nije pogodio. Golova u prvom dijelu više nije bilo, ali jest žutih kartona - ukupno njih četiri.

Voda je Osječanima sasvim ušla u uši u 62. minuti, kada je Tomi Jurić s 20-ak metara pogodio lijevi donji kut gol za 2-0. Čini se, međutim, da je baš taj gol probudio gostujuću momčad koja je postala sve opasnija.

Bočkaj je u 66. najavio dobar period igre Osijeka udarcem kojega je skinuo Omlin, a ključnim se pokazala 72. minuta i akcija džokera Lukića koji je uposlio Grezdu, a ovaj dao najboljem strijelcu kluba Muzaferu Ejupiju za 2-1 i potvrdu prolaska našeg predstavnika.

Luzern je u osmoj utakmici švicarskih i hrvatskih klubova postao prvi sastav koji je uspio svladati jednog našeg predstavnika u Europi, no bila je to tek Pirova pobjeda. Osijeku se već za tjedan dana smiješi Eindhoven u kojem će probati napraviti veliki skalp i nastaviti lijepu europsku priču...

Idi na 24sata

Komentari 126

  • broukenproud 21.07.2017.

    Povijest se ponavlja... Osijek... nepoznati bauk koji hara Europom ... neka..

  • ojhrvatskamati 21.07.2017.

    Čestitke Osijeku i Hajduku

  • Obitelj je blago 21.07.2017.

    Bravo Osijek!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare