To je to što me zanima!

Prekrasne scene: Trogirski travnjak zasjao punim sjajem

Nogometno igralište se u Trogiru nalazi između 2 zaštićena spomenika kulture – kule Kamerlengo i kule sv. Marka. Koristi ga HNK Trogir koji se natječe u županijskom rangu splitskog nogometa
Vidi originalni članak

Kako prenosi Dalmacija danas, trogirsko je nogometno igralište nakon dugo vremena opet zablistalo. Batarija je nogometno igralište u Trogiru, na kojem igra NK Trogir čiji će igrači nakon dugo vremena trenirati u kvalitetnim uvjetima.

- U teren je uloženo oko 2 i pol milijuna kuna. Milijun i 800 tisuća kuna uložio je Grad Trogir, 500 tisuća Hrvatski nogometni savez, a 200 tisuća kuna Općina Okrug. Osim postavljanja novog travnjaka postavljena je potpuno nova drenaža, obnovljene su tribine, a prvi put u povijesti postavljena je rasvjeta.- rekao je za Dalmaciju danas trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

U Trogiru je nogometni klub Trogir osnovan samo godinu dana nakon što je u Splitu osnovan Hajduk, odnosno 1912. godine. Nakon Prvog svjetskog rata pa do 1990. godine nosi ime Slaven, da bi se od tada pa sve do 2009. opet zvao Trogir. Međutim klub je zbog financijskih problema odustao od natjecanja u 3. HNL Jug, a u studenom iste godine osnovan je klub koji djeluje i danas, NK Trogir 1912 koji trenutno igra županijsku ligu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Drž Nedaj 06.03.2019.

    Konacno da Batarija izgleda kako triba. Jos da se rijesit svih mlatimudana, di bi nam bija kraj. Teren na kojem san poceja i zavrsija svoju velikonogonetnu karijeru...nije nikad ovako izgleda....svaka cast

  • qita 06.03.2019.

    dobro zgleda

  • 05.03.2019.

    Super, prekrasno izgleda

Komentiraj...
Vidi sve komentare