To je to što me zanima!

Preminuo srpski trener koji je vodio Real Madrid i Barcelonu

Atleticova obitelj oplakuje odlazak jednog od naših legendarnih trenera: Radomira Antića. Uvijek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru, objavio je španjolski klub na Twitteru...
Vidi originalni članak

Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 71. godini života, objavio je njegov bivši klub Atletico Madrid na službenim stranicama. 

- Atleticova obitelj oplakuje odlazak jednog od naših legendarnih trenera: Radomira Antića. Uvijek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru - objavio je španjolski klub na Twitteru. Nije poznat uzrok smrti.

Antić je kao nogometaš igrao za Partizan, Fenerbahče, Slobodu iz Užica, Real Zaragozu i Luton Town, ali ostat će zapamćen po nevjerojatnoj trenerskoj karijeri. 

Jedini je u povijesti koji je bio trener Real Madridu, Barceloni i Atletico Madridu, a najljepše dane karijere živio je u Rojiblancosima s kojima je osvojio Ligu i Kup 1996. godine, što je jedno od najljepših razdoblja klupske povijesti. Bio je čak u tri navrata, od 1995. godine do 2000.

U Barci i Realu zadržao se jedva godinu dana, a vodio je i Real Zaragozu, Real Oviedo, Celtu Vigu, Shandong Ludeng, Hebei Chinu, a bio je i izbornik srpske nogometne reprezentacije od 2008. do 2010.

S 'orlovima' je izborio SP 2010. u Južnoj Africi gdje su senzacionalno srušili Njemačku 1-0 golom Milana Jovanovića, ali ostali su samo na tome i ispali u skupini. 

U mirovinu je otišao 2015. godine kada je rekao dosta nogometu. Jedan od najvećih srpskih trenera ikada, ako ne i najveći...

Od njega su se oprostili brojni španjolski mediji i kapetan Reala Sergio Ramos.

- Napravili ste Atletico većim klubom, napravili ste naše rivalstvo većim. Posljednje zbogom jedinom treneru koji je vodio Atletico, Barcelonu i Real.

A oproštajnu poruku napisao je i Fernando Torres...

- Napustio nas je Antić, čovjek koji je dostojanstveno ispisivao povijest naše profesije i našeg kluba. Prvak i legenda Atletica će zauvijek biti u našim srcima. Moja sućut obitelji i prijateljima...

 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • 06.04.2020.

    Znalac veliki! Gurnija je Iniestu u prvu momcad barce! On bi sa ovom barcom osvojija sve.

  • Mthesecond 06.04.2020.

    Vodio i Barcu i Real i Atletico..Nije mala stvar..Usput citam da je igrao za Luton 83/84 i valjda u zadnjem kolu Luton njegovim golom izborio ostanak u ligi,Luton izbacio M. City Iz lige..Bio je poznato ime kao trener..A jedan jedini nastup za reprezentaciju imao,I to usao u 80' minuti kao zamjena..Nije se proslavio kao igrac al kao trener eto bio veliko ime..

  • lopovi od 1902 06.04.2020.

    Evo da opet ne lazete da je umro od jedinog uzroka smrti zadnjih dana korone, umro je nakon duge i teske bolesti .... a dok je vodio barcelonu , igrali su dosta dobar nogomet ... mislim da je europu donio rivaldo onim legendarim skaricama protiv valencije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare