To je to što me zanima!

Premoć domaćina: Rijeka, Varaždin i Karlovac slavili

U preostale tri utakmice domaćini su uzeli sve bodove. Varteks je pobijedio Zadar, Split je Rijeci poklonio pobjedu, Karlovac je 'pregazio' Inter
Vidi originalni članak

U sjeni visokih pobjeda Dinama i Hajduka odigrale su se preostale tri utakmice prvog kola HNL-a. Debitanti RNK Split neslavno je započeo sezonu izgubivši od nevjerljive Rijeke 1-0 ili bolje reći poklonivši im pobjedu. Karlovac je na domaćem kišnom terenu s lakoćom svladao zaprešićki Inter 3-0, dok je Varteks golovima Brezovca upisao prvu pobjedu pod novim imenom Varaždin sladavši Zadar 2-1.
Tako je prvo kolo proteklo u apsolutnoj dominaciji domaćina sa svih šest pobjeda.
Rijeka je uoči utakmice bila favorit protiv novog prvoligaša Splita, ali to nikako nije pokazala na terenu. U tvrdoj utakmici presudio je autogol nes(p)retnog Velimira Vidića na izdahu poluvremena što je na kraju presudilo u minimalnoj pobjedi Rijeke. Split je napadao, ali nikako ih nije htjela početnička sreća.
Karlovčani su od prve minute vršili presing nad slabim Interom. Do kraja poluvremena nisu uspjeli probiti zaprešičku obranu koja je popustila u 44. minuti kad je Viktor Špišić nakon ubačaja poentirao glavom za vodstvo domaćina. Drugo poluvrijeme loše je krenulo po goste. Kamerunac Jankep isključen je zbog drugog žuta, a odmah iz slobodnog udarca s 20-ak metara zabija Edin Husić. Točku na i postavio je Kovačević također iz slobodnog udarca u 70. minuti. Varteks, odnosno Varaždin slavio je protiv Zadra 2-1. Brezovec je dvama golovima iz slobodnih udaraca u 22. i 77. minuti donio prvu pobjedu klubu pod novim imenom. Počasni gol za Zadrane zabio je Begonja u 89. minuti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mangart 24.07.2010.

    šta je, žalite se da nema prijenosa utakmica drugih klubova? vidim koliko vas sve skupa (zajedno sa mnom) zanimaju ostali klubovi osim hajduka i dinama.

  • Filip 3 24.07.2010.

    rijeka je zasluzeno pobedila, isto kak i varteks i karlovac. nisam bas mislil da bu varteks tak dobro igral bez mumleka, samo napred

Komentiraj...
Vidi sve komentare