To je to što me zanima!

Prijatelju u čast: Istrčao je 47 kilometara za pokojnog Žana...

Maratonsku dionicu torcidaš Jakov Vlastelica Đala istrčao je kao zavjet za Uskrs u čast pokojnog prijatelja Žana Ojdanića. U zadnjim kilometrima pratila ga je i kiša, no Jakov je istrčao svih 47 km
Vidi originalni članak

Navijač Hajduka Jakov Vlastelica Đala bio je veliki prijatelj Žana Ojdanića, bivšeg vođe Torcide koji je preminuo u tragičnoj nesreći u Sinju prilikom skoka padobranom 2. travnja 2016. godine. I on sam stradao je u sličnoj nesreći, ali je preživio.

Na drugu obljetnicu Žanove smrti, koji bi danas imao 47 godina, Jakov je odlučio odati mu počast istrčavši 47 kilometara od mjesta Primorski Dolac do splitskog groblja Lovrinac.

Uskrsni Đalin maraton trajao je četiri sata i 40 minuta. Borio se s umorom na posljednjim kilometrima, ali nije pomišljao odustati. Stigao je na Lovrinac i pomolio se na grobu Žana i Ivana Mate Blaževića "Blata", torcidaša koji je ubijen u kolovozu prošle godine.

- Blato i Žan posvetili su živote za prijatelje i borbu protiv nepravde, ujedinili su cijelu obitelj 1950 i učinili da budemo još složniji i jači - rekao je Đala za Dalmatinski portal.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ime korisnika 04.04.2018.

    Zan Ojdanic je bio dezerter, pobiga iz rata, a vama heroj ????

  • Aaaaaaaaaa_1 03.04.2018.

    Žan je bia ČOVIK ne velikog nego prevelikog srca..nit klošar nit narkoman.nikad ga to nije zanimalo..da je Torca upola ko on šta je bia nikad ne bi rekli klošari i narkomani..al jbg..on je bia unikat..i to će reć svako ko ga je bar 1 put vidia...

  • 24 SATA NON-STOP 03.04.2018.

    i ja sam jednom istrcao na moru maraton, na trajektu prizna-zigljen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare