To je to što me zanima!

Prizemljili dronove: Nećemo to dopustiti tijekom Eura 2016.

Zabrana letenja će vrijediti iznad svih 10 stadiona na kojima će se igrati utakmice kao i iznad terena za treninge svih reprezentacija, kaže Zaid Khoury
Vidi originalni članak

Za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj bit će zabranjeno korištenje dronova u zonama iznad stadiona na kojima će se igrati utakmice, poručili su organizatori.

Zabrana korištenja bespilotnih letjelica samo je dio do sada neviđenih mjera osiguranja koje će trajati za vrijeme EP-a nakon terorističkih napada na Pariz i Bruxelles.

- Zabrana letenja će vrijediti iznad svih 10 stadiona na kojima će se igrati utakmice kao i iznad terena za treninge svih reprezentacija. Primijetili smo široku rasprostranjenost upotrebe dronova i društvu, zbog čega smo definirali zone u kojima će biti zabranjeno letenje - poručio je prvi čovjek osiguranja EP-a Zaid Khoury.

Nije ideja da ih uništimo

Naglasio je kako će Francuska koristiti tehnologiju protiv dronova, koje će ometati ili preuzeti kontrolu nad njima.

- Ideja nije da se dronovi unište jer bi to možda dovelo do kolateralne štete, posebice ako bi se srušio u javnosti, već da ih spriječimo da lete iznad stadiona - dodao je Khory.

On je naveo da francuske vlasti nemaju određene informacije koje navode da će bespilotne letjelice biti prijetnja, ali se pripremaju za svaki slučaj.

- Kada organizirate događaj kao što je europsko prvenstvo, morate zamisliti sve scenarije, čak i one najmanje vjerojatne - rekao je Khory.
 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Exterminator 18.05.2016.

    Leti leti Sulejmani :-)

  • nokia004_1 18.05.2016.

    Trebao je da pocepa ovu nakaradnu zastavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare