Obavijesti

Sport

Komentari 31

Prizemljili dronove: Nećemo to dopustiti tijekom Eura 2016.

Prizemljili dronove: Nećemo to dopustiti tijekom Eura 2016.
1

Zabrana letenja će vrijediti iznad svih 10 stadiona na kojima će se igrati utakmice kao i iznad terena za treninge svih reprezentacija, kaže Zaid Khoury

VIDEO

Za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj bit će zabranjeno korištenje dronova u zonama iznad stadiona na kojima će se igrati utakmice, poručili su organizatori.

Zabrana korištenja bespilotnih letjelica samo je dio do sada neviđenih mjera osiguranja koje će trajati za vrijeme EP-a nakon terorističkih napada na Pariz i Bruxelles.

- Zabrana letenja će vrijediti iznad svih 10 stadiona na kojima će se igrati utakmice kao i iznad terena za treninge svih reprezentacija. Primijetili smo široku rasprostranjenost upotrebe dronova i društvu, zbog čega smo definirali zone u kojima će biti zabranjeno letenje - poručio je prvi čovjek osiguranja EP-a Zaid Khoury.

Nije ideja da ih uništimo

Naglasio je kako će Francuska koristiti tehnologiju protiv dronova, koje će ometati ili preuzeti kontrolu nad njima.

- Ideja nije da se dronovi unište jer bi to možda dovelo do kolateralne štete, posebice ako bi se srušio u javnosti, već da ih spriječimo da lete iznad stadiona - dodao je Khory.

On je naveo da francuske vlasti nemaju određene informacije koje navode da će bespilotne letjelice biti prijetnja, ali se pripremaju za svaki slučaj.

- Kada organizirate događaj kao što je europsko prvenstvo, morate zamisliti sve scenarije, čak i one najmanje vjerojatne - rekao je Khory.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna