To je to što me zanima!

Problemi za Đokovića i Srbiju? Kosovo pokreće tužbu: Ovo je provokacija naše države...

Razlog tužbe? Pjesma "Veseli se srpski rode", koja je pratila srpske tenisače tijekom izlaska na teren uoči četvrtfinalnog ogleda s Velikom Britanijom.
Vidi originalni članak

Srbija je lakoćom izbacila Veliku Britaniju i plasirala se u polufinale Davis Cupa gdje će u subotu igrati protiv Italije. Prvo je Miomir Kecmanović u dva seta riješio Jacka Drapera, a ztim je prvi tenisač svijeta Novak Đoković u dva seta (6-3, 6-4) pobijedio Camerona Norrieja.

Nakon Đokovićevog meča oglasio se Teniski savez Kosova koji kaže kako će podnijeti službenu žalbu Međunarodnoj teniskog federaciji i Međunarodnom olimpijskom odboru.

Razlog? Pjesma "Veseli se srpski rode", koja je pratila srpske tenisače tijekom izlaska na teren uoči četvrtfinalnog ogleda s Velikom Britanijom.

LJUTIT NA ORGANIZATORE Đoković poludio: Pa ovo je nečuveno, nikad mi se nije dogodilo. Satima me pratio NOVE PROVOKACIJE VIDEO Đoković opet ratovao s publikom. Pokazivao im tri prsta pa viknuo: Začepite više!

- Nevjerojatno je da se takve provokacije nacionalističkim pjesmama događaju na velikim sportskim natjecanjima, pogotovo Davis Cupu koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zbog toga je ITF kao organizator odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo. - stoji u priopćenju.

Kosovski savez ističe i kako ovo nije prvi put da Đoković sudjeluje u incidentu, pritom su podsjetili na pobjedu na Roland Garrosu nakon koje je na jednoj od kamera napisao "Kosovo je srce Srbije".

Idi na 24sata

Komentari 154

  • argh1 25.11.2023.

    A niti itko spominje đokovića u privatnom životu. Bar ne ljudi oko mene, strani sportaš i nitko meni blizak ne spominje dali je i kada đoković nešto osvojio kao npr. Janica kada je pobjeđivala, veselili smo se jer je naša a sad dali je tiger woods danas nešto osvojio, who cares...

  • smrekovaca 25.11.2023.

    srbi su u problemu od kad postoje

  • axl44 25.11.2023.

    ajd nemojte nas je bat s tom nebitnom turskom pokrajinom, nikoga ne zanimaju te Osmanlije

Komentiraj...
Vidi sve komentare