To je to što me zanima!

Prodaj igrače da platiš struju: Borussia dobila račun od 10 mil. eura i najavila mjere štednje

Uprava kluba primorana je poduzeti drastične mjere štednje. Naš je cilj odmah smanjiti potrošnju energije i povezane troškove u svim našim nekretninama za 15 do 20 posto, rekao je
Vidi originalni članak

Borussia Dortmund nedavno je objavila izuzetno skromnu dobit za nadolazeću fiskalnu godinu dok već posljednje tri bilježe veliki pad zarade, a sada ih je dočekao novi udarac na budžet. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema pisanjima SportBilda, njemački prvoligaš do sada je električnu energiju za godinu dana plaćao oko četiri milijuna eura, a prema novom izračunu za sljedeću godinu moraju platiti čak deset milijuna eura. 

Jasno je da su Nijemci hitno odlučili srezati troškove te će pogasiti sve što se može. 

- Uprava kluba primorana je poduzeti drastične mjere štednje. Naš je cilj odmah smanjiti potrošnju energije i povezane troškove u svim našim nekretninama za 15 do 20 posto - rekao je jedan od direktora 'žuto-crnih' Carsten Cramer.

Drastične mjere stupaju na snagu, a prema istima stadion Signal Iduna Park više neće bit osvijetljen noću dok su neonski logo kluba ugasili. Reflektori, zasloni i osvjetljenje travnjaka gorjet će samo za vrijeme utakmica te će se smanjiti grijanje stadiona. 

Iz kluba su najavili da spremaju i još neke mjere štednje, a zbog pada zarade i velikih troškova, nadaju se da će ipak završiti u plusu između jednog i šest milijuna eura. 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • domagoj264 06.10.2022.

    Šta ce onda siromašniji klubovi napravit ako Dortmund ima ovakvih problema .

  • NenadZG 06.10.2022.

    Zanimljivo. Kad se okreću miljatre kod prodaje igraća nitko ne reagira. Transferi u nogometu odavno nemaju nikakvu ekonomsku podlogu. Potpuno su apsurdni, a izbijaju novac fanovima klubova i igrača. Hoćeš klinki kupiti dres repke ili Dinama, moraš ostaviti pol plaće, a preraste ju za 6 mjeseci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare