To je to što me zanima!

'Prodajem ulaznicu za Everton! Cijena jedne? 'Tek' 1000 kuna'

NEMA ZA SJEVER Zovu me i prijete jer prodajem ulaznice skuplje, zato ih valjda ni nema za sjever, rekao je jedan od preprodavača uoči velike utakmice Hajduka i Evertona na Poljudu
Vidi originalni članak

'Nisam švercer, ali...' Famozni 'ali' i u slučaju preprodaje ulaznica za ogled Hajduka i Evertona opravdanje je svima koji prodaju dragocjene papiriće po višestruko višim cijenama od onih u redovnoj prodaji.

A s obzirom na to da su ulaznice rasprodane već prije sedam dana, puno ih je koji 'love u mutnom'. Iako su cijene za Istočnu i Zapadnu tribinu 200, odnosno 240 kuna, na crnom tržištu nude se i po 1000 kuna. 

- Ne mogu zbog posla doći na utakmicu pa je zato prodajem. A kako je potražnja velika, bio bih lud da je dam jeftinije. Telefon mi ne prestaje zvoniti - pravda se jedan od onih koji su oglasili prodaju na Njuškalu. Prodaje zapad za 500 kuna, dvostruko više od onoga što je platio. 

A sličnu priču ponavljali su nam i ostali koji su imali ulaznice viška.

A ima ih iz cijele Hrvatske, od Raba, preko Trogira, Zagreba, Osijeka.

- Imam viška ulaznice i zato ih prodajem, a možete ih preuzeti u Splitu prije utakmice, imam elektronsku ulaznicu, čim mi uplatite novac, poslat ću vam je elektronskom poštom, vdimo se ispred stadiona, samo ne pred sjeverom, ne želim probleme s Torcidom - glasili su odgovori. 

Navijači Hajduka, pogotovo oni najžešći, alergični su na švercere koji preprodaju ulaznice. U prošlosti se znalo događati da ih presretnu oko Poljuda, oduzmu im ulaznice i besplatno ih podijele navijačima.

U novije vrijeme na navijačkim forumima i na stranicama na društvenim mrežama mogu se naći linkovi na oglase s ulaznicama po švercu, a neki oglašivači su nam priznali da su imali dosta neugodnosti.  

- Pokajao sam se što sam stavio oglas, telefon mi ne prestaje zvoniti, prijete mi zbog toga što prodajem ulaznice skuplje od cijene – potvrdio nam je jedan od oglašivača, te dodao kako se vjerojatno zbog toga ulaznice za sjevernu tribinu niti ne mogu pronaći u oglasima. 

No ima i drugačijih primjera, uvjerili smo se čim smo nazvali broj telefona iz oglasa u kome su ulaznice nuđene po nabavnoj cijeni. 

- Otišle su čim sam stavio oglas. Iz Podgore sam, a sin mi živi u Rijeci. Lani sam ga prvi put vodio na Poljud protiv Maccabija, i mali je bio oduševljen. Odlučio sam ga povesti i na Everton, pa sam se osigurao na dva mjesta, da mi slučajno ne promaknu. I zato sam imao dvije viška. Prodao sam ih po cijeni po kojoj sam ih i kupio, ne želim ispasti smrad i nekome uzeti 500 kuna više – kaže Podgoranin Tonći Juranović koji nam se pristao predstaviti imenom i prezimenom.

A da njegov slučaj nije usamljen, potvrdio nam je i navijač Hajduka iz Slavonskog Broda Stjepan Hrvojević koji je također prodavao dvije ulaznice za Istok po cijeni. 

- Prošli tjedan sam se oženio, i na poklon dobio dva puta po dvije ulaznice za Hajduk - Everton. Znao sam da će mi ih kum pokloniti, takav je bio dogovor da sa suprugom putujem na medeni mjesec u Split i na utakmicu, ali sam dobio od prijatelja još dvije, i zato ih prodajem. Naravno, po cijeni po kojoj ih je prijatelj kupio. Mi smo vam veliki Hajdukovci, za nas je Hajduk svetinja i nema teorije da bi na Hajduku zarađivali - rekao nam je Stjepan.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • Jan Huntelar 24.08.2017.

    tovari se samo nesto prijete... hm hm

  • scalp 24.08.2017.

    Prava sitnica

  • 24.08.2017.

    Bolje je tih 1000 kuna staviti na pobjedu Evertona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare