Obavijesti

Sport

Komentari 95

'Prodajem ulaznicu za Everton! Cijena jedne? 'Tek' 1000 kuna'

'Prodajem ulaznicu za Everton! Cijena jedne? 'Tek' 1000 kuna'
1

NEMA ZA SJEVER Zovu me i prijete jer prodajem ulaznice skuplje, zato ih valjda ni nema za sjever, rekao je jedan od preprodavača uoči velike utakmice Hajduka i Evertona na Poljudu

VIDEO

'Nisam švercer, ali...' Famozni 'ali' i u slučaju preprodaje ulaznica za ogled Hajduka i Evertona opravdanje je svima koji prodaju dragocjene papiriće po višestruko višim cijenama od onih u redovnoj prodaji.

A s obzirom na to da su ulaznice rasprodane već prije sedam dana, puno ih je koji 'love u mutnom'. Iako su cijene za Istočnu i Zapadnu tribinu 200, odnosno 240 kuna, na crnom tržištu nude se i po 1000 kuna. 

- Ne mogu zbog posla doći na utakmicu pa je zato prodajem. A kako je potražnja velika, bio bih lud da je dam jeftinije. Telefon mi ne prestaje zvoniti - pravda se jedan od onih koji su oglasili prodaju na Njuškalu. Prodaje zapad za 500 kuna, dvostruko više od onoga što je platio. 

A sličnu priču ponavljali su nam i ostali koji su imali ulaznice viška.

A ima ih iz cijele Hrvatske, od Raba, preko Trogira, Zagreba, Osijeka.

- Imam viška ulaznice i zato ih prodajem, a možete ih preuzeti u Splitu prije utakmice, imam elektronsku ulaznicu, čim mi uplatite novac, poslat ću vam je elektronskom poštom, vdimo se ispred stadiona, samo ne pred sjeverom, ne želim probleme s Torcidom - glasili su odgovori. 

Navijači Hajduka, pogotovo oni najžešći, alergični su na švercere koji preprodaju ulaznice. U prošlosti se znalo događati da ih presretnu oko Poljuda, oduzmu im ulaznice i besplatno ih podijele navijačima.

U novije vrijeme na navijačkim forumima i na stranicama na društvenim mrežama mogu se naći linkovi na oglase s ulaznicama po švercu, a neki oglašivači su nam priznali da su imali dosta neugodnosti.  

- Pokajao sam se što sam stavio oglas, telefon mi ne prestaje zvoniti, prijete mi zbog toga što prodajem ulaznice skuplje od cijene – potvrdio nam je jedan od oglašivača, te dodao kako se vjerojatno zbog toga ulaznice za sjevernu tribinu niti ne mogu pronaći u oglasima. 

No ima i drugačijih primjera, uvjerili smo se čim smo nazvali broj telefona iz oglasa u kome su ulaznice nuđene po nabavnoj cijeni. 

- Otišle su čim sam stavio oglas. Iz Podgore sam, a sin mi živi u Rijeci. Lani sam ga prvi put vodio na Poljud protiv Maccabija, i mali je bio oduševljen. Odlučio sam ga povesti i na Everton, pa sam se osigurao na dva mjesta, da mi slučajno ne promaknu. I zato sam imao dvije viška. Prodao sam ih po cijeni po kojoj sam ih i kupio, ne želim ispasti smrad i nekome uzeti 500 kuna više – kaže Podgoranin Tonći Juranović koji nam se pristao predstaviti imenom i prezimenom.

A da njegov slučaj nije usamljen, potvrdio nam je i navijač Hajduka iz Slavonskog Broda Stjepan Hrvojević koji je također prodavao dvije ulaznice za Istok po cijeni. 

- Prošli tjedan sam se oženio, i na poklon dobio dva puta po dvije ulaznice za Hajduk - Everton. Znao sam da će mi ih kum pokloniti, takav je bio dogovor da sa suprugom putujem na medeni mjesec u Split i na utakmicu, ali sam dobio od prijatelja još dvije, i zato ih prodajem. Naravno, po cijeni po kojoj ih je prijatelj kupio. Mi smo vam veliki Hajdukovci, za nas je Hajduk svetinja i nema teorije da bi na Hajduku zarađivali - rekao nam je Stjepan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe