To je to što me zanima!

Prodali su Ronalda i kreću po šest novih nogometaša

Nakon prodaje Cristiana Ronalda Ferguson ima na raspolaganju veliku količinu novca kojeg će potrošiti na pojačanja s kojima će juriti nove titule
Vidi originalni članak

Cristiana Ronalda su prodali Realu za 94 milijuna eura i ma kako god to nevjerojatno zvučalo Manchester United bi u nadolazećoj sezoni mogao biti jači no ikad. Škrti Škot na klupi Manchestera nije sklon pretjeranom gomilanju velikih zvijezda, no sada ima doista ogroman iznos za potrošiti i ovoga ljeta neće štedjeti. Za pretpostaviti je da Sir Alex Ferguson za transfer svog najboljeg igrača zna već poduže pa se mogao pripremiti, odnosno pripremiti listu želju za momčad koja će ponovno jurišati na sve trofeje iduće sezone.

LISTA ŽELJA:
LUIS FABIANO, SEVILLA, BRAZIL
Zabija za Sevillu, zabija za Brazil i kada god igra donosi prevagu za svoju momčad. Posjeduje drskost kakvu Sir Alex voli i ne bi trebalo čuditi dovede li ga Škot već za mjesec dana u Manchester United. Luis Fabiano ima 28 godina i prema transfermarktu vrijedi 22 milijuna eura.

ANTONIO VALENCIA, WIGAN, EKVADOR
Za krilo Wigana Manchester se bori s Realom, no za očekivati je da su Kraljevi odustali od Ekvadorca nakon što su dobili Ronalda. Kvalitete je dokazao u Premiershipu, a može igrati na obje krilne pozicije što Fergusonu nakon odlaska Portugalca itekako treba. Valencia ima 23 godine i vrijedi oko 21 milijun eura. On je praktički već u Unitedu.

KARIM BENZEMA, LYON, FRANCUSKA
Napadača Lyona i Francuske reprezentacije želi pola Europe, no nitko nema tolike milijune. Predsjednik Lyona traži 100 milijuna eura za 21-godišnjeg napadača, no teško da će bilo tko ponuditi toliko. Velika je želja Manchestera, no ugovor mu traje do 2013. pa se može očekivati da u United dođe tek za koju godinu. Osim ako Francuzi ne snize cijenu. Transfermarkt ga procjenjuje na 29 milijuna eura.

FRANCK RIBERY, BAYERN, FRANCUSKA
Prvaci Engleske sada imaju milijune i mogu se uključiti u borbu za Riberyja. Najoštriji konkurenti su im Chelsea i Real, iako Florentino Perez da ga Francuz više ne zanima. Bayern ga ne želi prodati pa je izvjesio cifru od 100 milijuna eura, no transfermarkt ga procjenjuje na 40 milijuna. Ima 26 godina i njegova se eksplozija tek očekuje, a stručnjaci predviđaju da bi mogao biti pravi nasljednik Ronalda u dresu 'crvenih vragova'.

SAMUEL ETO'O, BARCELONA, KAMERUN
Kamerunac ima 28 godina i zasitio se Barcelone. Osvojio je sve što je mogao i želi nove izazove. U Barci su glavne zvijezde Messi, Xavi i Iniesta, a Eto'o želi biti prvi među jednakima. Vrlo rado bi došao u United, a Ferguson voli takve napadače koji iskoriste i najmanju priliku da prevare golmana te ne prezaju ni pred sitnim 'prevarama'. Zapamtili su ga i navijači Uniteda iz finala Lige prvaka kad ih je potopio prekrasnim golom na početku utakmice. Olakotna okolnost je i što mu iduće sezone istječe ugovor te ga Barca želi prodati. Procijenjen je na 42 milijuna eura.

CARLOS TEVEZ, ARGENTINA
Borbeni Argentinac više nije igrač Manchestera. Dvogodišnja posudba mu je istekla, a Ferguson se nećkao ponuditi mu stalni ugovor jer bi morao platiti 27 milijun eura. Sada ima novca i navijači očekuju da ga vrati.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • goran82 12.06.2009.

    u ovo doba recesije i krize baratati tolikim novcem :) a ja nemam ni za 60% zivotnih potreba lol

  • tahuti 12.06.2009.

    larson je spasio sezonu , ali je dogovor s njegovim klubom bio posudba,jer je i njima trebao,a onda mirovina.strašno je odigrao,kraj te sezone. van der saar je uvijek bio vrhunski,i može još.engleska ukupno ima najlošije golmane.

  • Konrad92 11.06.2009.

    Odavno se zna da zele Riberija, kikica iz Wigana i vrtiti Teveza....ovog iz Seville tesko...Fergunson je poznat po tome da kupuje mlade ili daje deckima iz omladine sansu da zaigraju nego nekom starom od 28 pa na dalje da ga kupe...posljednji takav koji je kupljen u zadnjih par godina je Larson i Van der sar al ipak golman moze do 40 da brani, a larson je dobio samo 11-12 utakmica i osao u zaborav

Komentiraj...
Vidi sve komentare