To je to što me zanima!

Prodane dionice Hajduka, Rimac platio 11 milijuna

Predsjednik Hajduka Mate Peroš potvrdio je kako su u ponedjeljak prodali posljednje dionice Hajduka. Ivan Rimac platio ih je 11 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Sve dionice Hajduka su prodane i pretvorba kluba u Sportsko dioničko društvo uspješno je završena. Predstoji još samo osnivačka Skupština na kojoj će većinski vlasnik Grad Split oformiti upravu.
Predsjednik Hajduka Mate Peroš predstavio je jučer u Zagrebu posljednjeg, ali i najvećeg kupca dionica u četvrtom krugu. Riječ je o Ivanu Rimcu iz Livna, koji je kupio posljednjih 11 milijuna kuna dionica te tako postao najveći pojedinačni dioničar splitskoga kluba, a točni podaci koliko je tko uplatio za dionice Hajduka znat će se za nekoliko dana:
- Ulagači su kupili sve dionice, u ukupnoj vrijednosti 81,035.000 kuna - rekao je Mate Peroš.
- Čast mi je biti i članom Hajduka, a posebno dioničarem. Učinio sam to na poklon svim hajdukovcima, a osobito onima s planine Dinare koja nas Hrvate spaja - rekao je ponosni dioničar Ivan Rimac.
Tako će Hajduk nakon pretvorbe u Sportsko dioničko društvo raspolagati s početnim kapitalom većim od 50 milijuna kuna jer je od 81 milijun kuna, koliko je uplaćeno, klub vjerovnicima dužan oko 31 milijun kuna.
Postoji i bolja varijanta, a ta je da se dio vjerovnika poput Stipe Pletikose odrekne svojih potraživanja u korist dionica, pa će novca biti još više. Navijači stoga već nestrpljivo čekaju pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • willcraft 14.10.2008.

    igraci su imali prilike vidjeti da im torcida bas i ne vjeruje nema ni jednog torcidasa koji se nije mogao odreci 500 kuna za jednu dionicu ali nije to ucinio jer je hajduk izgubio dišpet negdje usput dok to ne vrati dok igraci to ne shvate nece biti prvi a niti ce u evropi vratiti staru slavu!!!

  • seljanm 14.10.2008.

    Pritvoren u Njemačkoj zbog 250.000 eura poreza Za Ivanom Rimcem, koji se poduzetništvom bavio i u Njemačkoj, sud u Frankfurtu je 10. prosinca 2004. izdao uhidbeni nalog zbog utaje poreza od, kako smo neslužbeno doznali, 250.000 eura. U ožujku 2005. Rimac je, temeljem međunarodne tjeralice, uhićen prilikom ulaska u Srbiju gdje je u pritvoru proveo oko dva mjeseca, a potom je izručen Njemačkoj, gdje je također neko vrijeme proveo u pritvoru te je, prema izjavi njegovih suradnika, pušten nakon podmirenja poreznog duga. Neovisno od toga, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv Rimca podiglo je 17. srpnja optužnicu zbog kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, jer je sklapanjem štetnog ugovora oštetio jednu tvrtku za 88 milijuna kuna. Unatoč svemu Rimac je u srpnju u Livno doveo ministra financija Ivana Šukera (obojica rodom iz livanjskog kraja) i ministra regionalnog razvoja Čobankovića gdje se razgovaralo o potrebi ulaganja hrvatske Vlade na tom području.

  • crespo1607 14.10.2008.

    kome stipe i ostali da ostave i oproste dugove????????????samo im uzmite i dusu !!!!!nemojte debelim guskama vrat mazati

Komentiraj...
Vidi sve komentare