To je to što me zanima!

Profesionalci mogu na OI, ali Filip Hrgović je u težoj poziciji

Poput WBA-a, ni WBO nema ništa protiv da profesionalci nastupe na Olimpijskim igrama, dok se IBF nije oglasio. No Hrgović je član WBC-a, a oni su zabranili svojim članovima nastup na Olimpijskim igrama...
Vidi originalni članak

U ime velike WBA obitelji, pionira boksačkog sporta, kojom imam veliku čast predsjedati, želim izraziti našu punu potporu profesionalnim boksačima u Meksiku koji žele nastupiti na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, rekao je Gilberto Jesus Mendoza, predsjednik WBA organizacije, jedne od četiri najjače u svijetu boksa, a prenosi BoxingScene.com.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obrat je to nakon što je najmoćnija organizacija WBC zaprijetila svim profesionalnim boksačima koji odu na kvalifikacije za OI suspenzijom na dvije godine. Tada su se pojavile priče kako su i ostale organizacije podržale WBC-ova šefa Mauricija Sulaimana, ali ipak nije tako.

FILIP HRGOVIĆ: 'Želim veliko ime, neka cijeli svijet vidi kako gubi od mene'

Poput WBA-a, ni WBO nema ništa protiv da profesionalci nastupe na Olimpijskim igrama, dok se IBF nije oglasio. A na prvom kvalifikacijskom turniru, u Meksiku od 20. do 25. siječnja, borit će se svjetski prvak po WBA Anabel Ortiz.

- Nastavit ćemo pružati otvoren put svim boksačima koji žele nastupiti na kvalifikacijama i koji žele izboriti nastup u Tokiju. Želimo im mnogo uspjeha - zaključio je Mendoza.

Što to znači za Hrgovića? On je WBC-ov internacionalni prvak. Dakle, baš u federaciji koja se protivi profićima na OI...

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 07.01.2020.

    Koja zbrka sa tim organizacijama.Kao mafijaški klanovi.

  • 06.01.2020.

    Hrgović ima bosansko podrijetlo, kladim se ovi sad šta su glasali za Milanovića da žele hercegovce van iz Hrvatske, pa onda pretpostavljam i Hrgović nije njihov.

  • 06.01.2020.

    A ko je uopće reko da će on ić, a ne Milun? Pa i ovog se nešto pita valjda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare