To je to što me zanima!

Profesor Kraus: Marko će sigurno opet plivati

Liječnik koji je hrvatskom plivaču uklonio tumor s testisa, izjavio je da Markov život nije ugrožen i da će sigurno moći nastaviti plivačku karijeru
Vidi originalni članak

Ma ne, nije mu život u opasnosti, tonom kao da to nikad i nije bilo upitno rekao je profesor Kraus, koji je samo dan ranije uklonio tumor s testisa Marka Strahije.
- Marko se dobro oporavlja i za dan-dva napustit će bolnicu i otići kući - dodao je Kraus.
Život mu, na sreću, nije ugrožen, oporavak ide odlično i samo dva dana nakon šokantne vijesti da ima tumor opet se spominje plivanje i nastavak karijere.
- Da, Marko će ponovno plivati - to je sigurno, barem na način kako je to rekao profesor Kraus, čovjek koji je u ovom trenutku zasigurno najkompetentniji za procjenu Markove budućnosti. Strahijina trenera Miloša Miloševića, naravno, jako su razveselile ove vijesti, ali plivanje bi zasad, kaže, ostavio po strani.
U svoj nesreći koja mu se dogodila ima i jedna dobra stvar. Naš je plivač svima dokazao da je uvijek bio i ostao pošten.

ŠTO JE HCG?
Hcg ili  Human Chorionic Gonadotrophin je hormon koji imaju trudnice, a koristi se kako bi prikrio testosteron koji je nedopušten. U Marka se taj hormon pojavio zbog tumora.



Strahijin put od dopinških afera do operacije tumora:
22.7.2002. PRVA KONTROLA
Na natjecanju u Rijeci provedena je iznenadna doping-kontrola, na kojoj je Marku u urinu otkrivena velika količina Hcg hormona.

4.10.2002. FINA IMA NALAZE
Stigli su nalazi krvnog uzorka u Finu, potvrđena je suspenzija, koja traje do ponovne komisije i dobivanja B uzorka
doping-kontrole.

15.7.2003. POTVRĐEN DOPING
Fina ima uzorke koji potvrđuju da je Marko dopingiran i tog dana u Barceloni našem je plivaču određena dvogodišnja suspenzija.

KRAJ 2005. POVRATAK PLIVANJU
Naš je plivač odradio dvogodišnju suspenziju zbog dopinga i bez prevelike buke ponovno se u Rijeci polako vraća treninzima.

VELJAČA 2006. MILOŠEV DOLAZAK
Marko je dugo radio s Dimitrom Bobevim, današnjim trenerom Sanje Jovanović. Tada ga preuzima Miloš Milošević.

8.11.2007. NOVA KONTROLA
U Rijeci je na Marku  ponovno napravljena dopinška kontrola, a njezini rezultati znat će se najaksnije do početka EP-a u Debrecenu.

12.12.2007. OPET POZITIVAN
Samo dan uoči početka EP-a stižu rezultati kontrole. Ponovno je pao, opet zbog Hcg hormona i vjerojatno mu je karijera gotova.

19.12.2007. OPERIRAO TUMOR
Sve ove godine Marko Strahija bio je nevin, ali na žalost, bolestan. U bolnici Sestara milosrdnica operiran mu je tumor na testisima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare