To je to što me zanima!

Proljeće 25. listopada: Momci, sad ste ostvarili san generacija

Dinamo nakon tri kola ima tri pobjede, ima devet bodova i još ga samo bod u tri kola dijeli od europskog proljeća. Bit ćemo slobodni i to reći i napisati, "modri" će prezimiti nakon 48 godina čekanja
Vidi originalni članak

To je to! Neka se šampanjac počne hladiti, a neka Dinamov trener Nenad Bjelica polako priprema pregaču za kuhanje. Nedavno je u našem studiju obećao da će kuhati igračima ako prezime u Europi. Na meniju će biti kulen, juha i tjestenina, polako Bjelko mora zasukati rukave i razmišljati o namirnicama.

Čuli smo se se Nenadom na dan utakmice. Poželjeli sreću njemu i Dinamu, prognozirali pobjedu od 2-0 ili 3-1. Bjelko je poslao palac gore, kao da je želio poručiti, nema brige. Brige je bilo, iskreno bilo je i nervoze, grubih riječi, ali cilj je ostvaren. Bio je to preokret za europsko proljeće. Mario Gavranović i Mislav Oršić, njih su dvojica bili igrači odluke. Obojica su to zaslužila, obojica su igrala jako dobro ove sezone, a sad su zabili golove kojima je praktički osigurano europsko proljeće.

Danas je 25. listopada, a mi dinamovci možemo gledati četiri mjeseca unaprijed. Možemo čekati ono što su sanjale generacije i generacije navijača zagrebačkog kluba. Davno je bila ta 1970. godina, čekalo se 48 godina. Tko čeka, taj dočeka, e bome dočekali su i oni kojima je plava boja u srcu.

Dinamo nakon tri kola ima tri pobjede, ima devet bodova. Još ga praktički samo bod dijeli od europskog proljeća. Bit ćemo to slobodno reći i napisati, "modri" će prezimiti u Europi nakon 48 godina.

Potvrda toga će doći za dva tjedna, u četvrtak, 8. studenog u Maksimiru. Stadion neće biti pun, bit će zatvoren sjever, ali 20-ak tisuća dinamovaca će slaviti. Ne mogu da se u ovim trenucima ne sjetim Tomislava Židaka. Koliko je samo puta Tomo tužan napuštao Maksimir nakon europskih razočaranja. Kad se samo sjetim PAOK-a. Dinamo izgubi 1-0, hladnoća dere kosti, a s razglasa se čuje - Sretan Božić svakome. Pokojni Žika bi samo rekao, pa kako da nam bude sretan?! Opet smo sve izgubili. Ne sumnjam da je ponosan i da s neba uživa u partijama njegovog Dinama.

OK, prvo poluvrijeme nije bilo dobro, ali imajte na umu da je gol bio čist, Gavranović je zabio za 0-1, nije bilo zaleđe, ali nema veze, nećemo u sucima. Dinamo je pobijedio, da nije, suci bi naravno bili tema.

Ovo je velika večer svih onih kojima je Dinamo u srcu. Za dva mjeseca, malo prije Božića, Zagrepčani će biti u ždrijebu 1/16 finala Europske lige. Dečki, bravo, svaka vam čast, svaka čast i treneru Nenadu Bjelici i njegovom stožeru. Ostvarili ste san generacija.

Idi na 24sata

Komentari 230

  • rothmans 26.10.2018.

    nićeg nebi bilo da to maminjo nije sredio.Hvala Tata!!!!!

  • almir22 26.10.2018.

    Ovo je Dinamo koji se stvarao godinama i skupim pojacanjima bez uspjeha. I s malim budzetom i s manjim imenima se moze. Kazem manjim ne iz pocjenjivanja neg po igrackom rejtingu. Dobili smo extra strucnjaka Bjelicu killera naprijed Gavranovic

  • 25.10.2018.

    Jedno je sigurno, neće se više trebati čekati 48 god.za ponavljanje ovog uspjeha. Mogla bi ovo postati praksa

Komentiraj...
Vidi sve komentare