Obavijesti

Sport

Komentari 230

Proljeće 25. listopada: Momci, sad ste ostvarili san generacija

Proljeće 25. listopada: Momci, sad ste ostvarili san generacija
1

Dinamo nakon tri kola ima tri pobjede, ima devet bodova i još ga samo bod u tri kola dijeli od europskog proljeća. Bit ćemo slobodni i to reći i napisati, "modri" će prezimiti nakon 48 godina čekanja

VIDEO

To je to! Neka se šampanjac počne hladiti, a neka Dinamov trener Nenad Bjelica polako priprema pregaču za kuhanje. Nedavno je u našem studiju obećao da će kuhati igračima ako prezime u Europi. Na meniju će biti kulen, juha i tjestenina, polako Bjelko mora zasukati rukave i razmišljati o namirnicama.

Čuli smo se se Nenadom na dan utakmice. Poželjeli sreću njemu i Dinamu, prognozirali pobjedu od 2-0 ili 3-1. Bjelko je poslao palac gore, kao da je želio poručiti, nema brige. Brige je bilo, iskreno bilo je i nervoze, grubih riječi, ali cilj je ostvaren. Bio je to preokret za europsko proljeće. Mario Gavranović i Mislav Oršić, njih su dvojica bili igrači odluke. Obojica su to zaslužila, obojica su igrala jako dobro ove sezone, a sad su zabili golove kojima je praktički osigurano europsko proljeće.

Danas je 25. listopada, a mi dinamovci možemo gledati četiri mjeseca unaprijed. Možemo čekati ono što su sanjale generacije i generacije navijača zagrebačkog kluba. Davno je bila ta 1970. godina, čekalo se 48 godina. Tko čeka, taj dočeka, e bome dočekali su i oni kojima je plava boja u srcu.

Dinamo nakon tri kola ima tri pobjede, ima devet bodova. Još ga praktički samo bod dijeli od europskog proljeća. Bit ćemo to slobodno reći i napisati, "modri" će prezimiti u Europi nakon 48 godina.

Potvrda toga će doći za dva tjedna, u četvrtak, 8. studenog u Maksimiru. Stadion neće biti pun, bit će zatvoren sjever, ali 20-ak tisuća dinamovaca će slaviti. Ne mogu da se u ovim trenucima ne sjetim Tomislava Židaka. Koliko je samo puta Tomo tužan napuštao Maksimir nakon europskih razočaranja. Kad se samo sjetim PAOK-a. Dinamo izgubi 1-0, hladnoća dere kosti, a s razglasa se čuje - Sretan Božić svakome. Pokojni Žika bi samo rekao, pa kako da nam bude sretan?! Opet smo sve izgubili. Ne sumnjam da je ponosan i da s neba uživa u partijama njegovog Dinama.

OK, prvo poluvrijeme nije bilo dobro, ali imajte na umu da je gol bio čist, Gavranović je zabio za 0-1, nije bilo zaleđe, ali nema veze, nećemo u sucima. Dinamo je pobijedio, da nije, suci bi naravno bili tema.

Ovo je velika večer svih onih kojima je Dinamo u srcu. Za dva mjeseca, malo prije Božića, Zagrepčani će biti u ždrijebu 1/16 finala Europske lige. Dečki, bravo, svaka vam čast, svaka čast i treneru Nenadu Bjelici i njegovom stožeru. Ostvarili ste san generacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe