To je to što me zanima!

Promašaj stoljeća: Yaya Toure '05. nije prošao na probi u Želji

Prije osam godina na probu u Sarajevo iz Metalurga došao je tada nepoznati i mladi Yaya Toure. Na probi je bio skoro mjesec dana u nadi da će se izboriti za ugovor...
Vidi originalni članak

Slijepi pored zdravih očiju, kaže stara poslovica, a može se primijeniti na čelne ljude Željezničara.

Prije osam godina na probu u Sarajevo iz Metalurg Donjecka došao je tada nepoznati 22-ogodišnji Yaya Toure. Na probi je bio mjesec dana u nadi da će se izboriti za ugovor, ali su mu poručili:

- Nisi dovoljno dobar!

Željezničaru možda i nije bio dobar, ali zato jest kasnije Olympiakosu, Monacu, Barceloni i naposljetku Manchester Cityju s kojim je dogurao do trofeja, ali i osobnih priznanja. Dugo vremena se smatrao najboljim zadnjim veznim svijeta, još uvijek ponajboljim na Otoku.

Željin promašaj stoljeća.

Rivaldo, Ševčenko, Berbatov

I neki hrvatski 'stručnjaci' teško su promašivali u odabiru. Rivaldo je bio nuđen Dinamu, Osijek je izabrao Dumitru Mitua umjesto Ševčenka, a Berbatov je lako mogao završiti u Hajduku, da je bilo dovoljno zanja.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • vuk2011 24.07.2013.

    Ma poslao ga Željo malo na kaljenje u te male klubove, pa će ga sada vratiti nazad!!! Ali, ruku na srce, ti igrači koji ne prođu probe kod nas i imaju sreću da ulete u neke normalne lige, mogu puno više napredovati, jer svaki tjedan igraju prave utakmice, a ne ringe, ringe jaja!!!!

  • rampa313 23.07.2013.

    Ova priča je kružila prije 3-4 godine, a vi ste tek sad saznali za to

  • AnteG 23.07.2013.

    što reći - nego kreteni!?!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare