To je to što me zanima!

Prometno u Nexeu: Kapetan Kević u treću njemačku ligu, stiže wunderkind iz Barcelone

Čelnici Nexea već gledaju prema sljedećoj sezoni. Klub će napustiti Marin Jelinić, Tomislav Severac, Janko Kević, Alen Blažević, Karlo Godec i Fran Mileta
Vidi originalni članak

Nexe je u Našicama pobijedio Zagreb 26-23, pa će u doigravanje za prvaka oba kluba ući s po dva boda, a prvak će biti momčad koja osvoji šest. U srijedu već igraju u Kutiji šibica.

POGLEDAJTE VIDEO: Goran Perkovac hrvatski izbornik

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Da su navijači došli i protiv Sesveta, ne bismo ispali iz Kupa - rekao je trener Nexea Branko Tamše.

A u polufinalu Kupa 26. svibnja u Poreču igrat će PPD - Sesvete te Trogir - Bjelovar.

Čelnici Nexea već gledaju prema sljedećoj sezoni. Klub će napustiti Marin Jelinić (25), Tomislav Severac (24), Janko Kević (37), Alen Blažević (37), Karlo Godec (22) i Fran Mileta (21).

Jelinić je Metkovac, igra na poziciji lijevog krila, a od ljeta će igrati za aktualnog mađarskog prvaka i sudionika Lige prvaka, Pick Szeged. Prošle godine potpisao je za bjeloruski Meškov, ali taj je posao propao iz geopolitičkih razloga.

Severec će pristupiti HSV-u. U Njemačku će i iskusni Kević. Zbog obiteljskih razloga potpisao je za trećeligaša TUS Ferndorf. Blažević, poznatiji kao Ćiro, odlazi u Luksemburg, u Kaerjeng. Uz igranje, tamo bi trebao voditi mlađe selekcije.

IZBORNIK ZA 24SATA Perkovac otvoreno: Nismo na razini da osvojimo medalju! NITKO NIJE OČEKIVAO Kakav šok za Nexe: Sesvete slavile u Našicama i plasirale se na završnicu hrvatskog kupa

Od igrača koji napuštaju klub zasad su još uvijek bez rješenja Godec i Mileta. Potonji je desno krilo, nalazi se na širem popisu reprezentativaca Hrvatske i bit će vruća roba na tržištu.

Na mjesto Milete stiže Gal Marguč (26) iz Pivovarne Laško, mlađi brat slovenskog reprezentativca i rukometaša Veszprema, također desnog krila, Gašpera.

Slovensku koloniju u Našicama povećat će i iskusni Marko Bezjak (36), a već je bombastično najavljen i dolazak sjajnog hrvatskog reprezentativnog lijevog krila Manela Štrleka (34).

Sljedeće sezone u Našicama će prvi put igrati Izraelac. Riječ je o Adir Cohenu (24), koji dolazi iz francuskog Tremblaya. Još nije realiziran dolazak Ognjena Cenića (17), perspektivnog igrača koji je posljednjih godina član Barcelone.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Marko F 09.05.2023.

    Šteta da Mileta odlazi.....

  • takda 09.05.2023.

    Nexe može biti primjer svima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare