To je to što me zanima!

Promjene u Ciboni: Momčad preuzima Damir Mulaomerović

Trenera drži rezultat, a nekog trećeg uzroci loših rezultata ne moraju zanimati, rekao je Slaven Rimac, kojeg je na klupi zamijenio bivši suigrač Mulaomerović
Vidi originalni članak

Prvi zvižduci u sezoni, prvi povici s tribina za odlaskom i Slaven Rimac morao je napustiti klupu "vukova". Zamijenit će ga Damir Mulaomerović (41), bivši suigrač iz Cibone i reprezentacije.

Jutro nakon teškog poraza od Budućnosti, petog u nizu u svim natjecanjima, uprava se izvanredno sastala, nakon čega je Aco Petrović priopćio Rimcu i Jurici Golemcu da na njih više ne računa.

- Trenera drži rezultat, a nekog trećeg uzroci loših rezultata ne moraju zanimati - kratko je prokomentirao Slaven Rimac.

Zaista, Cibona je posljednjih tjedana često gubila i pritom loše izgledala. Bilo je tu puno različitih problema na koje Rimac nije mogao utjecati, ali uprava je procijenila da je vrijeme za promjenu.

Postoje teorije da se ovo dugo spremalo i da je skandiranje Smogovaca izrežirano, baš kao i prilikom odlaska Veljka Mršića prije tri godine. Prvu je zapravo potvrdio Mirko Novosel.

- Ja sam mu to predlagao još prije dva mjeseca. U subotu sam bio toliko ljutit i razočaran da sam otišao na poluvremenu. Nema koncepcije u napadu, nema obrane ni taktike, a to znači da je momčad loše trenirana i vođena. Ne zamjeram nekome ako ne zna, nego ako ne želi učiti i usavršavati se - rekao je Novosel, koji je mladim trenerima uvijek na raspolaganju za poneki savjet, a Rimac ga nije tražio jer nije takav tip.

Činovnici na parketu

Osim prema treneru, Novosel je oštar bio i prema igračima, koji su Rimcu dali potporu.

- Pa nisu to tako loši igrači, ali na terenu izgledaju kao činovnici, a ne momčad koja se bori. Ako su uz njega, vjerojatno im to paše. A u osvajanju ABA lige Rimac je imao sreću što je imao Šarića i Blassingamea koji su imali sve u rukama pa trener i nije bio toliko važan - kaže Novosel.

Kad ju je preuzeo prije dvije godine, Rimčeva Cibona igrala je najljepšu košarku još od vremena kad su plavi dres nosili baš on i njegov nasljednik na klupi. Kao i Rimčev, Cibona je i Mulaomerovićev klub. Mula je navijao za bivšeg suigrača, ali i vjerovao da će i on prije ili kasnije doći na red.

Mula je temperamentniji

I došao je. Nakon što je u Zagrebu završio igračku karijeru, dvije je sezone kao trener početnik preporodio Slobodu iz rodne Tuzle, s kojom se ovog ljeta rastao jer nije više mogla pratiti njegove ambicije. I s Cibonom će nedvojbeno biti velike.

Obje bivše zvijezde "vukova" imaju sličnu trenersku filozofiju, dopuštaju puno slobode u igri, no Mulaomerović je znatno temperamentniji, za razliku od mirnog i pristojnog Rimca.

Njegovim dolaskom najviše bi trebali profitirati mladi bekovi, Slovenac Žan Mark Šiško i, prije svih, Dominik Mavra, kojem je Mula, također bivši zagrebaš, možda i posljednja nada da ga pretvori u kvalitetnog razigravača.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • prcoje 07.12.2015.

    ovi je veliki znalac,prdnija san od muke

  • cissy 07.12.2015.

    nije problem u treneru a to zna i uprava vec guranje ovih novih trenera s vezama sa svih strana da se njima da sansa a ne ciboni...tako je to u svakom sportu skoro u prosjecnim klubovima..

  • Mercedes s klasa 07.12.2015.

    Ne mogu vjerovati da jedinog krivca vidite u Rimcu istinskoj legendi kluba. a šta je s ovim "igračima" što nose Cibonin dres. kao da igraju za nekog tamo trećeligaša(uz dužno poštovanje i za te klubove) bez imalo strasti i poštovanja nose Cibonin dres. E pa gospodo, ja upravo vidim krivca u tim igračima koji nisu dorasli da nastupaju za Cibonu, a ne samo u Rimcu. Svi ste zaboravili šta je taj Rimac radio prije 2 godine sa 7 igrača od toga dva ozbiljna i sa takvom ekipom uzeo ABA ligu, gospodo nema Šarića nema Blassingame-a upravo takvi igrači fale da bi se ozbiljno radilo. ovako sve je to jalovo. koga god da vi postavite na klupu neće biti ništa uspješniji od Rimca. jer kvalitete nemamo i to je surova istina nažalost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare