To je to što me zanima!

Pronašao klub u pravo vrijeme: Bilan će zaigrati u Francuskoj!

Sjajni nastupi u klupskom dresu donijeli su mu pozive u reprezentaciju za koju je debitirao 2014., a trebao bi ujedno biti i važan član reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Vidi originalni članak

Šibenski centar Miro Bilan (28) novi je igrač francuskog SIG Strasbourga, piše basketball.hr 

Nakon što je cijelo ljeto tražio angažman zbog kojeg je otkazao nastup reprezentaciji na EuroBasketu, zaigrat će u francuskom prvenstvu za koje se pripremao kroz treninge s bivšim klubovima Cedevitom i Šibenikom.

Karijeru je počeo u matičnom Šibeniku, zatim igrao za grčki Patras i Zadar po godinu dana, ali pravu afirmaciju steče dolaskom u Cedevitu.

Sa zagrebačkim klubom Bilan je u 6 sezona osvojio četiri prvenstva i pet kupova Hrvatske, a 2016. proglašen je MVP-om ABA lige.

Sjajni nastupi u klupskom dresu donijeli su mu pozive u reprezentaciju za koju je debitirao 2014., a trebao bi ujedno biti i važan član reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. u kojima nećemo moći računati na NBA centre Zubca i Žižića. 

Tu ćemo igrati protiv Italije, Nizozemske i Rumunjske, a prvu utakmicu igramo 23. studenog u nizozemskom Almereu.

Strasbourg je prošle sezone završio četvrti u francuskoj ligi i ove sezone igrat će u Fibinoj Ligi prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • DraženMuhvić 23.10.2017.

    A Žižić i Zubac su NBA igrači? Oni su nešto poput oružara tamo, dodaju ručnike i vodu. Ali neka su se oni pripremali za NBA sezonu, sada barem to kvalitetnije rade...

  • Istrijan. 19.10.2017.

    Sad neka lagano odje....

  • TheKop10 19.10.2017.

    Ako će se njega pozvati nakon što je odbio igrati ove godine, onda smo stvarno dno dna i daj Bože da se ne plasiramo više ni na jedno prvenstvo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare