To je to što me zanima!

Proročanstvo iz Dragovoljca: 'Onaj mali tamo, kako se zove, Brozović?! E taj će biti top igrač'

Znao sam da će biti dobar, ali ne ovako dobar. Brozović bi igrao petkom za seniore, a u subotu ujutro za moje juniore Dragovoljca. Za manje od 24 sata dvije utakmice. Bez problema, kaže bivši trener Besnik Prenga
Vidi originalni članak

Igrali su za Hrvatski dragovoljac i Blaž Slišković i Robert Prosinečki u završnoj fazi svojih karijera, ali najbolji igrač koji je baš izašao iz omladinskog pogona kluba iz Sigeta definitivno je Marcelo Brozović. U juniorima Dragovoljca vodio ga je sa 17-18 godina Besnik Prenga, nekoć prvoligaški napadač u Dubravi, Zadru i Dinamu, a kasnije čovjek preko kojeg je Lokomotiva u Albaniji pronalazila čitav niz pravih igrača poput Cokaja, Mersinaja ili Tucija. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Znao sam da će biti dobar, ali ne ovako dobar. Sjećam se kad mi je pokojni Pigac na Sigetu govorio: "Vidiš ovog maloga, taj će biti top-igrač!" - priča nam Besnik Prenga, koji je osim Brozovića u karijeri u mlađim uzrastima nogometu učio i Lovru Majera, Bruna Petkovića te Frana Karačića, koji danas igra za Australiju:
- Seniori Dragovoljca tad su igrali petkom, a moji juniori subotu ujutro. I Marcelo bi igrao dan ranije za seniore pa već sutradan za juniore. Bez problema, ako treba i cijelu utakmicu. Ne sjećam se da je ikad na trening zakasnio. Već tad, sa 17-18 godina sve što je radio izgledalo bi "laganini", jednostavno, pa i kad bi pucao penale, slobodnjake. I sve je radio fenomenalno. Bila je to odlična generacija Dragovoljca, igrali smo finale juniorskoga kupa i izgubili od Splita, za koji je igrao Ante Rebić.
 

Marcela Brozovića dobro se sjeća i Davor Mladina (63), danas trener Rudeša.

- Vodio sam ga godinu i pol u Hrvatskom dragovoljcu. Bio je tinejdžer kad je kod mene igrao 1. HNL i izvodio sve prekide, penale... Apsolutno sam mu vjerovao i opravdao je to povjerenje - priča Mladina.

Brozović je oborio rekord svjetskih smotri po broju pretrčanih kilometara...

- To je najmoćniji igrač kojeg sam trenirao. Dominirao je na 'beep' i 'yo-yo' testovima. Bio je za tri ili četiri koplja iznad svih. Na treninzima i utakmicama često moraš igrače tjerati i vikati im da idu jače, a njemu sam morao govoriti da uspori. Propustio je trening reprezentacije zbog poštede? Siguran sam da to nije sam tražio.

Čemu duguje takvu razinu fizičke spreme?

- Nikad nije preskakao treninge. Ima tu i individualnog rada, ali prije svega zaslužna je za njegove performanse genetika. I otac mu je bio nogometaš.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • NIKE 08.12.2022.

    A neko tamo neki Sušić ili kako se već prezivao jest morao popuniti redove Intera, kad ono Brozovića dobili za jeftinu lovu.

  • lukic1991 08.12.2022.

    dobar i na black jacku

  • dubrava.janjevci.forewer 08.12.2022.

    B R O Z care Sretno sutra

Komentiraj...
Vidi sve komentare