Obavijesti

Sport

Komentari 8

Proročanstvo iz Dragovoljca: 'Onaj mali tamo, kako se zove, Brozović?! E taj će biti top igrač'

Proročanstvo iz Dragovoljca: 'Onaj mali tamo, kako se zove, Brozović?! E taj će biti top igrač'

Znao sam da će biti dobar, ali ne ovako dobar. Brozović bi igrao petkom za seniore, a u subotu ujutro za moje juniore Dragovoljca. Za manje od 24 sata dvije utakmice. Bez problema, kaže bivši trener Besnik Prenga

VIDEO

Igrali su za Hrvatski dragovoljac i Blaž Slišković i Robert Prosinečki u završnoj fazi svojih karijera, ali najbolji igrač koji je baš izašao iz omladinskog pogona kluba iz Sigeta definitivno je Marcelo Brozović. U juniorima Dragovoljca vodio ga je sa 17-18 godina Besnik Prenga, nekoć prvoligaški napadač u Dubravi, Zadru i Dinamu, a kasnije čovjek preko kojeg je Lokomotiva u Albaniji pronalazila čitav niz pravih igrača poput Cokaja, Mersinaja ili Tucija. 

Pokretanje videa...

Katar Report - Mama Dominika Livaković, Maroko izbacio Španjolsku, a Portugal pobijedio Švicarsku 00:55

- Znao sam da će biti dobar, ali ne ovako dobar. Sjećam se kad mi je pokojni Pigac na Sigetu govorio: "Vidiš ovog maloga, taj će biti top-igrač!" - priča nam Besnik Prenga, koji je osim Brozovića u karijeri u mlađim uzrastima nogometu učio i Lovru Majera, Bruna Petkovića te Frana Karačića, koji danas igra za Australiju:
- Seniori Dragovoljca tad su igrali petkom, a moji juniori subotu ujutro. I Marcelo bi igrao dan ranije za seniore pa već sutradan za juniore. Bez problema, ako treba i cijelu utakmicu. Ne sjećam se da je ikad na trening zakasnio. Već tad, sa 17-18 godina sve što je radio izgledalo bi "laganini", jednostavno, pa i kad bi pucao penale, slobodnjake. I sve je radio fenomenalno. Bila je to odlična generacija Dragovoljca, igrali smo finale juniorskoga kupa i izgubili od Splita, za koji je igrao Ante Rebić.
 

Marcela Brozovića dobro se sjeća i Davor Mladina (63), danas trener Rudeša.

- Vodio sam ga godinu i pol u Hrvatskom dragovoljcu. Bio je tinejdžer kad je kod mene igrao 1. HNL i izvodio sve prekide, penale... Apsolutno sam mu vjerovao i opravdao je to povjerenje - priča Mladina.

Brozović je oborio rekord svjetskih smotri po broju pretrčanih kilometara...

- To je najmoćniji igrač kojeg sam trenirao. Dominirao je na 'beep' i 'yo-yo' testovima. Bio je za tri ili četiri koplja iznad svih. Na treninzima i utakmicama često moraš igrače tjerati i vikati im da idu jače, a njemu sam morao govoriti da uspori. Propustio je trening reprezentacije zbog poštede? Siguran sam da to nije sam tražio.

Čemu duguje takvu razinu fizičke spreme?

- Nikad nije preskakao treninge. Ima tu i individualnog rada, ali prije svega zaslužna je za njegove performanse genetika. I otac mu je bio nogometaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica