To je to što me zanima!

Prosinečki debitirao remijem s SAD-om uz promašeni penal...

Mladi napadač Širokog Luka Menalo bio je najopasniji u svom debiju i prvoj utakmici Roberta Prosinečkog na klupi "zmajeva", a i izborio je penal koji je promašio Haris Medunjanin
Vidi originalni članak

Nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u Los Angelesu su remizirali 0-0 u prvoj utakmici bivšega hrvatskoga nogometnog reprezentativca Roberta Prosinečkog na klupi "zmajeva".

Kako utakmica nije odigrana u Fifinu terminu, obje su selekcije igrale u jako mladom i oslabljenom sastavu, a Amerikanci su počeli opasnije pa je Ibrahim Šehić obranio pokušaje Tylera Adamsa u prvoj i CJ-a Saponga u sedmoj minuti. Tek u završnici prvoga dijela BiH je počela prijetiti, a najbolju je šansu imao mladi napadač Širokog Luka Menalo.

Šansu utakmice imala je BiH u 52. minuti: Menalo je izborio penal, ali je iskusni Haris Medunjanin, igrač Philadelphije i jedan od trojice igrača iz inozemstva u početnih 11 (uz Šehića iz Qarabaga i Tomislava Tomića iz Olimpije) pogodio stativu. Cristian Roldan u 60. minuti promašio je sjajnu šansu za SAD, a do kraja susreta prijetili su još Menalo i dvaput Elvir Koljić.

- Zadovoljan sam igrom koju su momci prikazali večeras. Pokazali su karakter i nakon promašenog penala nastavili igrati otvoreno. U tom razdoblju stvorili smo i dosta prilika. Definitivno smo vidjeli dosta pozitivnih stvari od ove momčadi - rekao je Prosinečki nakon utakmice.

Iduću utakmicu "zmajevi" igraju 1. veljače u 3 ujutro po srednjoeuropskom vremenu protiv Meksika.

Sjedinjene Američke Države: Hamid (od 46. Steffen), Polster, Zimmerman, Opara, Morrow, Trapp (od 83. Rubin), Morris, Adams, Roldan (od 68. Agudelo), Zardes (od 46. Arriola), Sapong (od 46. Rowe)

Bosna i Hercegovina: Šehić, Todorović, Graovac, Mihojević, Bekić, Medunjanin (od 72. Beširević), Tomić (od 46. Ćavar), Sarić (od 80. Bilbija), Zakarić (od 68. Todorović), Ahmetović (od 46. Koljić), Menalo (od 83. E. Ibišević)

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Dubin1 29.01.2018.

    Nemjerljiva steta!

  • Dubin1 29.01.2018.

    Pratim Menala od malih nogu. Strasan potencijal, to sam uvijek govorio. Dinamo (Mamic) je jednom napravio grjesku s njim, sad ga je propustio i HNS. Nemjerljiva steta, to ce se tek vidjeti!

  • citalacvjerni 29.01.2018.

    Menalo je strašan igrač, trudi se , talentiran je.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare